Реклама / Ads
19| 6407 |02.12.2012 НОВИНИ

Сотир Цацаров: Не са вредни приятелствата, а обвързаността

.
Сотир Цацаров
Не съм член на масонска ложа, въпреки че членуването в такава не е вредно за магистрат. Няма разлика между масонска ложа, ловна дружинка или аероклуб. Навсякъде се създават приятелства, вредна е обвързаността.
 

 

Това каза председателят на Пловдивския районен съд Сотир Цацаров, чиято кандидатура първа бе издигната в конкурса за главен прокурор, в студиото на ТВ7.

 

Сотир Цацаров призна, че се чувства заможен, но поясни, че това е благодарение на съпругата му. ”Не съм богат. Декларациите ми за доходите са публични. Чувствам се заможен, но това е благодарение на съпругата ми. Тя е нотариус. Всичко е публично и може да се види”, коментира Цацаров. Инвестирали са в имоти, защото такава била преценката им. Заможността обаче според Цацаров не е гаранция за корупция. Проблемите идват от лакомията според него.

 

Шефът на пловдивските съдии обясни още, че досега в кариерата му върху него не е упражняван политически натиск за решаването на дадено дело.

”Смятам, че ще устоя на всеки нормален натиск. Това зависи от нагласата на дадения човек. Смятам, че моята нагласа е на високо ниво и имам силна мяра. Това ме кара да смятам, че ще устоя. В кариерата ми е имало прикрити и други опити, но откровен политически натиск за решаването на дадено дело никога не е имало”, коментира Цацаров.

 

В качеството си на съдия Цацаров сподели, че практиката му показва, че от разследващите до съдебна зала се деформира информацията по дадено дело. “Може да се оказва влияния върху източниците на доказателства. Ако защита не продължи активно и в съдебното производство, ето това е причина за деформация на доказателствата”, сподели Цацаров.

Той разкри още, че познава добре системата на прокуратурата, въпреки че е съдя. ”Няма сфера, която да не е поразена от корупция. Прокуратурата и съдът не са изключение. Не съм със съзнанието, че главният прокурор е човекът, който може да пречисти системата веднага, но смятам, че със създаването на добра организация нещата могат да се ограничат много”, обяви още Цацаров.

 

Да станеш главен прокурор не бива да ти е смисъл на живота, това би било в състояние да деформира човека, заяви Цацаров и подчерта, че прокурорите са научени да работят добре и не бива да бъдат подценявани.

На въпрос как би реагирал, ако получи колет със сребърен куршум (заплаха за убийство, прилагана от италианската мафия, б.р.), Сотир Цацаров коментира, че не смята, че това са реалностите в България.

Надценявате организираната престъпност тук, каза той и обясни, че опасното е, че у нас знаковите убийства се случват на улицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5999 |26.11.2012 Сотир Цацаров отрече дарение на имот . 30| 5998 |08.11.2012 Предлaгат Сотир Цацаров за главен прокурор . 6| 6101 |20.04.2012 Ядем безвредни картофи, засега . 44| 5066 |24.03.2011 М. Манолова: ГЕРБ са вредни за държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads