Реклама / Ads
62| 8841 |25.10.2011 НОВИНИ

Социалдемократите обърнаха гръб на Калфин, десните ще гласуват "по съвест"

.
Социалдемократите на д-р Петър Дертлиев обърнаха гръб на БСП, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. На втория тур на президентските избори вместо да подкрепят левицата, те ще застанат зад кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев - Маргарита Попова
 

 

В декларация, изпратена до медиите политическа партия "Обединена социалдемокрация" обявяват категоричната си подкрепа за кандидатите на ГЕРБ.

"Отстоявайки принципната си позиция за последователност в политиката, обединените социалдемократи намират за основателно тази поддръжка като необходима за държавата ни в този кризисен период. Ние считаме, че възможностите на г-н Плевнелиев и г-жа Попова в директно изразен технократски план са далеч по-големи и удачни за държавата ни", се казва в документа.

 

Днес СДС и Общността на демократичните сили излязоха с почти единна позиция за предстоящия балотаж на 30 октомври - симпатизантите им да гласуват "по съвест", като сами решат кой от двамата претенденти за Дондуков 2 да подкрепят - кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев или протежето на Първанов Ивайло Калфин.

Всеки сам да решава кой от двамата кандидати за Дондуков 2 – Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин,  ще подкрепят на балотажа е позицията на Общността на демократичните сили.

 

На първия тур на вота за държавен глава те бяха в Съюза на десните сили, който регистрира Румен Христов за поста. Според говорителят на общността Любен Дилов резултатът на десницата на президентските избори показва умора от старите лица и раздори, както и нуждата от нови фигури, което ще бъде предмет на дискусия, инициирана на 10 ноември.

По думите на Дилов елитът на ДСБ не е работил за кандидатурата на Румен Христов като Иван Костов разпространявал, че това е човек на ДПС. А всъщност той не получи и един глас от Движението за права и свободи, добави Любен Дилов.

 

СДС също апелира симпатизантите му да гласуват по съвест на балотажа на президентските избори, но да отидат до урните и да дадат своя вот, защото те знаят как да постъпят. Такава остава позицията на сините за поведението им на балотажа и след днешното редовно заседание на ръководството на партията.

На него са обсъдени резултатите от първия тур на президентските и местни избори, които се проведоха миналата неделя. Анализът на сините показал, че в кампанията е даден сериозен приоритет на местния вот и за това техните симпатизанти не са гласували за президент.

Констатирано било, че всички носят вина, но не е търсена персонална отговорност. СДС ще обмисли да поиска касиране на вота на определени места като в Своге например.


РЗС няма да гласува за протежето на Гоце да отиде в президентството. В такъв аспект позицията ни може да се приема като подкрепа за Росен Плевнелиев и ГЕРБ. Това  заяви малко по-рано днес пред Фрогнюз лидерът на РЗС Яне Янев.Той е категоричен, че БСП и ДПС не трябва да бъдат оставени за още един мандат на Дондуков 2.

 

Не искам руската мафия да влияе на България чрез държавния глава, заяви още Янев.


Въпреки билбордовете и предизборни клипове на РЗС с закани “да уволни Бойко”, днес премиерът се срещна с Яне Янев  в Министерския съвет, за да чуе “благата вест”, че РЗС ще даде подкрепата си и за кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев в балотажа срещу червения претендент Ивайло Калфин.


По думите на Янев по време на разговора, продължил повече от час в присъствието и на Атанас Семов, са били обсъдени важни за държавата политически решения, свързани с финансовата стабилност и международния имидж на страната ни.


Лидерът на РЗС изрази силно възмущение от множеството нарушения и манипулации на изборите и осъществената репресия срещу активисти на най-последователната и критична опозиция РЗС и потвърди своята позиция, че вътрешният министър Цветан Цветанов носи лична отговорност за грубата полицейщина, хаоса и тежките нарушения в изборния процес.


Лидерите на управляващата и опозиционната партия, освен взаимни упреци и обвинения за тежката и продължителна конфронтация между ГЕРБ и РЗС, са споделили вижданията си относно най-важните непосредствени задачи пред държавата.


След срещата стана ясно, че премиерът Борисов поискал и получил подкрепа за приемането на знаковите законопроекти за изменение на Конституцията във връзка с пакта за финансова стабилност и Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Според думите на Янев, като експредседател на Комисията за борба с корупцията, той е един от съавторите на редица текстове в Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.


Борисов склонил да бъде проведена среща между Яне Янев и финансовия министър Симеон Дянков, за да вземе предвид техните конкретни предложения относно бюджета за 2012 година


От РЗС настояват категорично в новия Закон за държавния бюджет да се предвиди значително увеличаване на разходите за образование и култура за сметка на плащанията за полицейщина.


Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 110| 5575 |23.10.2011 Плевнелиев бие Калфин, отиват на балотаж . 30| 5852 |19.09.2011 Калфин, строен и отслабнал, подхождал на Данаилов . 55| 6057 |15.09.2011 Ст. Данаилов: Мен и десните ме харесват! . 13| 5913 |15.09.2011 Първанов назначил Калфин, затова е зад него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads