Реклама / Ads
5| 5089 |05.05.2011 НОВИНИ

Социалистът М. Миков се страхувал за морската ни граница

.
Михаил Миков
Ще настояваме да бъдат представени мерките, които страната ни ще предприеме при евентуална бежанска вълна, изтъкна депутатът от Коалиция за България Михаил Миков. Той бе категоричен в парламента, че съществува заплаха от това, което се случва в Северна Африка и то по линия на морската ни граница.
 

Миков разкри, че за БСП датата за президентските избори не е фатална. Днес ГЕРБ отново настоя местните и президентски избори да се проведат на 23 октомври т.г. Трябва да се постигне съгласие между институциите по въпроса, за да се избегне едностранното налагане на датата на изборите, защото това би означавало отнемане на конституционни права на президента, отбеляза Михаил Миков.

Бившият вътрешен министър разкритикува “гръмките успехи, пропагандирани публично в борбата с организираната престъпност в България, се разминават с оценката на Европол”. В доклад на Европол от вчера, в който се дава оценка за състоянието на организираната престъпност в рамките на ЕС, се затвърждават негативни оценки в две сфери у нас – производството на синтетични наркотици и на фалшиви пари.

Този доклад крие два риска – единият е свързан с въпросите за членството на страната ни в Шенген, а вторият застрашава членство на България в Еврозоната. Необходими са действия от страна на правителството, които да нанесат такива удари срещу организираната престъпност, за да уверят партньорите ни, че България е пространство за сигурност за европейските граждани, посочи Миков.

„Приносът“ на страната ни в контрабандата на цигари е твърде голям, припомни Миков. А заплахата от престъпни ромски групи също може да се отрази на желанието ни за пълноправно членство в Шенген, добави той.

Депутатът Атанас Мерджанов обяви, че от КБ искат изслушване на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за мерките, които предприема страната в тези уязвими сектори на сигурността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5100 |17.04.2011 П. Диков: Продажбата на Кремиковци е шанс за София . 33| 5502 |15.04.2011 НАП подхваща собственика на „Кремиковци” . 7| 7249 |08.04.2011 Сгурия от "Кремиковци" паникьоса хората в Елин Пелин . 4| 4948 |18.03.2011 Миков: Парите от контрабанда отиват в черната икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads