Реклама / Ads
9| 4367 |07.08.2019 НОВИНИ

Социалният министър призна: Факт е, че има голямо неравенство в доходите

.
Бисер Петков
Факт е, че има голямо неравенство в доходите. Всички знаем какво е положението за съжаление в Северозападна България. Това каза в сутрешния блок на БТВ социалният министър Бисер Петков.
 

В един регион като София обаче има заетост и доходите непрекъснато растат..По различни оценки работещите бедни у нас са между 600 000 и 800 000. Това са хора, които не могат да се издържат с парите, които получават. Ние следваме нашата управленска програма и изпълняваме обещаното пред гражданите. Тепърва ще се обсъжда финансовата бюджетна рамка за догодина. Сега не мога да кажа какви ще са изискванията от страна на нашето министерство.

 

Със сигурност ще настоявам за ръст на средствата за хората с увреждания, за ръст на средствата за политиките свързани с децата и семейството. Ще разговаряме с финансовия министър и за отпускане на повече средства за нуждите на самото министерство и ръст на доходите на служителите в социалната сфера, като най-вече говоря за Агенцията за социално подпомагане. Тепърва предстоят тези разговори", обяви социалният министър.

 

"Законът за личната помощ действа от началото на тази година. Към днешна дата към 124 000 хора с увреждания са преминали през индивидуална оценка. Няма опасност някой гражданин с увреждания да не мине такава оценка. Към момента 24 000 лица ползват услугите "личен асистент", които се финансират от държавата. "Личен асистент" може да бъде човек от семейството, близък, професионалист - няма ограничения.

 

Единственото ограничение е асистентът да не е под запрещение. Част от тези хора, които има асистент, имат право да получат и "лична помощ". Те трябва да минат индивидуалната оценка и да преминат плавно към личната помощ. Призовавам ги да преминат индивидуланата оценка до края на годината. Целта на това е да не се финансира една и съща услуга по няколко пъти", разкри Бисер Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6128 |05.08.2019 Бивш зам.-министър на правосъдието: Писмото на Гешев e изпускане на нерви . 2| 4819 |03.08.2019 Още един министър в Румъния ”изгоря” заради отвлечено и убито момиче . 7| 4294 |02.08.2019 Зам.-министър на земеделието: Ще компенсираме само стопаните с регистрирани прасета . 3| 6328 |31.07.2019 Литовски министър: Хората излизат на улицата, ако им убият прасетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads