Реклама / Ads
0| 4051 |25.10.2015 НОВИНИ

Социолог: БСП имат повече гласове от ДПС

.
В Благоевград, Бургас, Видин и Шумен се обрисуват няколко диференцирани картини на местния вот. В някои от градовете ГЕРБ би с малко на първи тур. В други градове ГЕРБ бие безапелационно. Има и градове, където има трудно познаваема политическа картина като Видин. Съществуват и населени места, където БСП запазва своите шансове живи. Такъв е Шумен.
 

 

 

Това заяви пред “Хоризонт” социологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл“. Агенцията следеше Благоевград, Бургас, Видин и Шумен.

 

Изборната активност не изглежда толкова ниска, колкото се очакваше на фона на кампанията. Причините са две. Едната е преференциалното състезание и втората е националният референдум. Гласуването на референдума се е оказало масовият случай.

 

Той заяви, че БСП има повече гласове от ДПС: Интересен е националистическият вот. Виждаме ярко представяне и на трите националистически партии поравно и сравнително ярки кандидатури за кметове от страна на ВМРО.

 

Тези четири града представляват интересен пример на това, че изборите ще изглеждат като нещо като вътрешни избори за коалицията. Първите изявления на Цветан Цветанов са именно в тази посока. Те бяха насочени срещу Реформаторския блок. Не само РБ, но и Патриотичният фронт дават сериозна битка на ГЕРБ в някои от местата. Едната от формациите, които трябва да се страхуват от случващото се, е БСП. Не бих казал обаче, че БСП е продължила пътя си надолу. Тя ходи по дъното на своето политическо представяне.

 

Първанов коментира, че резултатът от вота в Бургас е забележителен: Резултатът от над 80% подкрепа за един от кандидатите е рядко срещан резултат. Във Видин се отчита тенденцията на силните местни коалиции. Шумен също е интересен, защото там в последния момент, много близо до балотажа, се промъква кандидат на РБ, но все пак за момента с малко повече гласове е кандидатът на БСП. Нека обаче да изчакаме финалните резултати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4093 |25.10.2015 Фандъкова: Хората ни имат доверие . 1| 4227 |25.10.2015 Рапърът 100 кила: Управляващите крадат сякаш са котки и имат 7 живота . 7| 4229 |22.10.2015 Станишев: Климатичните промени водят до растяща социална несправедливост . 4| 4471 |21.10.2015 Станишев и Валс свикват конференция за климатичните промени в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads