Реклама / Ads
1| 4774 |28.06.2016 НОВИНИ

Социолог: Партийни сметки бавят обявяване на кандидатите за президент

.
Кънчо Стойчев и Димитър Аврамов
Разбира се не е нормално, това е едно хитруване, едно дебнене и всъщност теснопартийни и тесноличностни сметки, не се мисли за хората, за да направят съзнателен информиран избор, хората трябва да имат време, каза пред БНТ Кънчо Стойчев и поясни,че според него е нормално да имат половин година да мислят по въпроса, но очевидно този път ще имат половин месец.
 
Политическите партии не искат да посочат кандидата за президент, не смятат, че това е важно, затова е излишен и политически анализ. Когато човек не иска да направи нещо, когато смята, че не му е важно, когато се грижи за собствения си властови кръг, тогава няма какво да анализираме.Това заяви политологът Димитър Аврамов.

Кънчо Стойчев и Димитър Аврамов коментираха и Брекзит.

ЕС е в много тежка позиция и грешката е не само и просто на Великобритания, а и на целия ЕС и аз съм потресен как хората в Брюксел се държат като български политици и никой не става да поеме отговорност и не си признава грешката, коментира Кънчо Стойчев. Посочи, че действията на Меркел от последните година и половина провокираха това, което се случва, почва за това имаше, но благодарение на нейното безотговорно поведение (когато каза всички имигранти заповядайте, без да спазвате правилата и законите, без да преминавате през пропусквателните пунктове), Европа показа, че не може да организира едно елементарно действие – да организира коридори, където хората биват регистрирани, биват интервюирани – зад всичко това стои г-жа Меркел, която нито веднъж не пое отговорност. “Европейският съюз е болен в момента и това не е поредната криза, това е последната криза и ако тя не бъде преодоляна, ще има втори случай на напускане, а той ще е вече краят на ЕС, коментира социологът.

Димитър Аврамов представи другата теза – Европа по отношение на няколко войни стои и пише декларации. “По време на босненската война и кланетата в Сребреница пишеше декларации, 5 години се избиват в Сирия, 5 години си играят геополитически конфликти и оперират геополитически интереси и в един момент се появи една голяма вълна от хора, които няма къде да отидат.” Той подчерта, че не това е начинът, както го направи г-жа Меркел, но Германия, макар и грешно, е взела доста по-цивилизовано решение от много други европейски страни, които са доста по-незрели по отношение на хуманитаризма. “Германия направи грешка може би наистина, но Германия води ЕС в нелоша посока”, обобщи политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4968 |03.06.2016 Кабинета остави големите сметки за самолетите за следващата власт . 5| 4502 |01.06.2016 Домусчиев: Борим се кражбите да не влизат в сметките за ток . 4| 4210 |20.05.2016 Манолова: Правото на избор не може да е разменна монета в партийни сметки . 0| 5572 |22.04.2016 Социолог: Това изборно законодателство няма да остане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads