Реклама / Ads
24| 7031 |23.09.2020 НОВИНИ

Социолог: Ще бъде изтълкувано като предателство ако Борисов и Радев седнат на една маса

.
Първан Симеонов и Евелина Славкова
Конфликтът между президент и премиер вече е в такава точка, че не може да се седне на една маса. Това ще бъде изтълкувано като предателство от привържениците на единия или другия.
 

Това каза социологът  Евелина Славкова от агенция "Тренд" пред Нова телевизия, където заедно с колегата си Първан Симеонов от "Галъп" коментираха ситуацията в България.

 

"ДПС отдавна играе много добре политическата игра. Идеята им за експертно правителство винаги е стояла. Те очакват да участват във властта", каза още Славкова. "Защото отдавна не са били директно във властта", каза още тя.

 

"Борисов остави протестът да се партизира. Той вече трябва да се трансформира. И от вчера вече има позитивна програма", заяви Първан Симеонов.

 

"Борисов вече прилича на Тръпм. Срещу него протестира либералния елит, докато той слуша мълчаливото мнозинство и иска да сключи пакт с него. Заради това ходът на Каракачанов бе силен. В тази ситуация двете основни партии загубиха периферия и хората вече търсят трета алтернатива - дали Слави Трифонов, дали "Да, България" или не гласувай. Каквото и да стане на тези избори те ще бъдат оспорени", каза още той.

 

"Да, протестът става все по-партиен и заради това започва да губи", смята Евелина Славкова. "Слави Трифонов печели най-много от ситуацията в момента. Президентът много рискува от сядането на една маса. И ако той го направи, може да излезе, че той става говорител на протеста, което няма да се хареса. С наближаването и на зимата, протестът вече заприличва на някакъв фон. И ще дойдат редовните избори", допълва тя.

"Отровното трио вече влиза в полезрението на хората. Все повече те са по-разпознаваеми. Но за всеки протест това е клопка. Защото така става проект. Като станат много великите народни въстания, те стават обикновени. Използването на национални празници за подобни акции има обратен ефект", обяснява Симеонов.

 

"ГЕРБ вече е много демонизиран", допълни социологът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6557 |22.09.2020 Първан Симеонов: Борисов удържа, но губи политическо бъдеще . 10| 6185 |21.09.2020 Първан Симеонов: Борисов губи политическо бъдеще. С това протестът печели . 56| 9636 |21.09.2020 22.09.20 – нека бъде светлина! . 52| 7392 |20.09.2020 Цветанов: Борисов няма да бъде следващ премиер на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads