Реклама / Ads
0| 5382 |28.03.2019 НОВИНИ

Социолози: "Апартаментгейт" не спира, а се разраства

.
Проф. Мирчев и доц. Чолаков
Проблема за управляващите с този скандал с апартаментите, е че не утихва, а се надгражда. Борисов използва древната практика „Разделяй и владей“. До средата на април БСП може да надмине с 3-4 % ГЕРБ.
 

Това коментираха социолозите  проф. Михаил Мирчев и доц. Петър Чолаков в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Проф. Мирчев  каза, че всички виждат как разследващите органи са в същата ситуация като тези, които трябва да разследват. Даде за пример шефът на КПКОНПИ, който също се оказа със скъп имот.

 

Преди една година БСП изоставаше с 10 %, стигна до разлика от 2%. След скандала ГЕРБ изостава вече с 1%, До средата на април ще се разминават с още 3-4%, прогнозира социологът.  Предполагам, че при всички партии ще излязат някакви апартаменти.  Това е български патент. Проблема е, че висши политици не трябва да го правят. Само ДДС-то е огромна загуба за държавата.

 

„Демократична България не може да се сравнява с ДПС, още повече, че знаете, че в изборния ден ДПС си вадят 2-3% от задния джоб“, коментира още Мирчев. Според него от това, че ДБ са се отделили ще им помогне.

 

По думите му рейтингът на ВМРО рязко е подскочил, вероятно заради атаките срещу ромските гета, но има два месеца и не е ясно дали ще задържат това ниво.

Проф. Мирчев обърна внимание, че скандалът с апартаментите е дошъл от средите на ГЕРБ. „Това не ви ли прилича на 2001 г, когато самия екип на Петър Стоянов произведе скандала, после медиите го побъркахте и той загуби 10 %.“, попита риторично социологът.

 

Петър Чолаков каза, че според него Цветанов е подала полуоставака, като е пуснал едната диня от тези под мишниците му. Според него ще се появи въпроса дали Цветанов няма да запази пълната си функция и влияние в парламента и Давидкова да е само проводник на тези неща.

 

Видяхме една много бавна и мудна реакция от страна на Цветанов. Той ще продължи да управлява изборите. Всеки ден се появява нещо ново, този скандал не приключва. Вероятно ще има спад в подкрепата на ГЕРБ.  Има два месеца до изборите. Не бих изключил и момента спад и после да се навакса. Тук обаче разликата е, че скандала се задържа.

 

От електорална гледна точка няма какво СДС да добави към ГЕРБ, според мен този син лъв почина, каза Чолаков. Въпреки това шестото място е за знакова фигура от СДС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4791 |14.11.2016 Социолози: Наказателният вот носи тежка политическа криза . 0| 3679 |11.09.2016 Дъждът спира, температурите скачат . 0| 4340 |22.07.2016 Социолози: Според българите ситуацията в Турция ще се влошава . 0| 6936 |18.07.2016 Социолози: Външно и Нейнски изчакаха позицията на САЩ за преврата в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads