Реклама / Ads
11| 5106 |26.11.2009 НОВИНИ

Социолозите категорични: М. Димитров без конкуренция в СДС

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
Мартин Димитров печели битката в СДС на предстоящите вътрешни избори 20,8% въпреки всички негативи, които натрупа покрай "Синята коалиция" и личностните конфликти в партията.
 
Дни преди изборите за председател на СДС на 29-ти ноември социологическата агенция Scan изнесе данните от проучване, направено в периода от 11-ти до 22-ри ноември между 800 души. Едно от основните заключения, което извеждат от Scan са, че въпреки упреците към настоящия лидер на сините Мартин Димитров, за момента той води категорично на опонентите си и за сега друга алтернатива няма. Според симпатизанти на СДС и бивши привърженици на „синята идея” най-сериозният проблем, пред който е изправена партията е изобилието от вътрешнопартийни конфликти и противоречия.

52,3% от интервюираните извеждат този проблем като основен за партията. При това значението му се подчертава от приблизително 60% от симпатизиралите някога на „синята идея” и от 40% от хората, които не са били симпатизанти на СДС. Респондентите разпознават като основни проблеми междуличностните конфликти, липсата на организационно единство, както и липсата на експертен потенциал в партията.

В анкетата са поставени и въпроси, свързани с личността на Мартин Димитров, който в никакъв случай не е характеризиран като силна личност, около която да се обединят членовете на партията. 54% от анкетираните пък не одобряват Димитров като председател на СДС. Във връзка със създаването на противоречивия проект „Синята коалиция” 42,1% от пълнолетното население с дясна политическа ориентация определя критиките към Мартин Димитров в конформизъм с ДСБ и в частност с Иван Костов, за основателни, а 34,1% ги определят като напълно безпочвени.

Въпреки всички негативи обаче, които настоящият лидер натрупва в анкетата, той води пред своите опоненти в избора за нов председател на СДС в тази неделя. За Мартин Димитров са гласували 20,8%, за Любен Петров 8,1%, за Румен Христов 7,3%, а за Иво Цанев 6,5%. Останалите 57,3 на сто все още не знаят за кого биха гласували, ако имаха това право в неделя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9816 |21.11.2009 Взимала ли е пари от Доктора ексговорителката на ДАНС Зоя Димитрова? . 15| 4722 |15.11.2009 Мартин Димитров: Фандъкова е кмет благодарение на СДС . 5| 4421 |07.11.2009 Божидар Димитров почита войнишки гробове . 19| 10053 |31.10.2009 Бащата на Илия Павлов: Конкуренцията стои зад убийдтвото на сина ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads