Реклама / Ads
0| 4657 |24.07.2015 НОВИНИ

Совалки и свалки в парламента за промени на конституцията

.
Р. Бъчварова е активна агитаторка за подписи
Върви събиране на подписи за входирането на новия законопроект за промени в Конституцията. Лично вицепремиерът Румяна Бъчварова се е заела със задачата и провежда срещи с парламентарните групи на отделните партии. Найден Зеленогорски обяви, че списъка със събраните подписи е в него.
 
"Ние от ДБГ ще гласуваме по съвест. Не виждам проблем в това. Правилникът го позволява. Ние от Реформаторския блок имахме по-големи очаквания, но с 23-ма депутати толкова. На следващи избори, когато вкараме 123-ма народни представители ще има по-големи промени в съдебната система", закани се той.

Радан Кънев каза, че след снощната среща на партиите в РБ е взето решение за обща позиция и подкрепа на новия проект за конституционни промени. "Нека да изчакаме днес, за да видим как ще се развие ситуацията. Аз твърдя, че основния въпрос за разделянето на Висшия съдебен съвет е заложен и в новия проект. С 20 депутати да убедиш 160 е много трудно", допълни той. На журналистически въпрос дали РБ е пред разпадане, Кънев отговори: Мисля, че не. Вицепремиерът Бъчварова уточни, че все още се събират подписи, но за нея е важен политическият резултат.

"Положени бяха много усилия през последните дни. Ако още днес се съберат подписите, законопроектът ще бъде внесен. Чака ни още много работа, защото подписите поставят само началото. Предстоят промени и в процесуалните закони. Надявам се, че отзвукът в Европа ще бъде добър и доверието към нас ще бъде повишено. Благодаря на всички политически партии за подкрепата и разбирането", каза тя.

Бъчварова коментира и позицията на АБВ. "Тълкувам тяхното решение да дадат само един глас като политически знак, защото те имат своите резерви. Надявам се, че в зала по-голямата част от депутатите им ще подкрепят законопроекта", заяви тя. Вицепремиерът не пропусна да отбележи и национално-отговорната позиция на ДПС. "Те, макар и в опозиция, когато се решават важни въпроси за държавата, винаги проявяват национално-отговорно отношение. Ако успеем да съберем 160 или над 160 подписа, това ще е един добър ден за българската демокрация. Най-вероятно гласуването ще бъде в началото на септември, за да не се прекъсва ваканцията и да има необходимия брой депутати", заключи Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4744 |24.07.2015 Ето консенсусните промени в конституцията, влезли в парламента . 0| 4661 |22.07.2015 Жега в парламента! Депутати трескаво се консултират по кьошетата . 0| 5276 |13.07.2015 „Галъп": „Атака” и АБВ под въпрос за влизане в парламента . 0| 4964 |10.07.2015 Янков: С отсъствията от парламентарен контрол изпълнителната власт не демонстрира изпълнителност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads