Реклама / Ads
39| 6181 |29.09.2013 НОВИНИ

Спас Гърневски: СДС и ДСБ извършиха престъпление срещу сините

.
Спас Гърневски Източник: Нова тв
Политикът е политик, докато го избират хората. Тези, които ме отстраниха от политиката, отдавна ги няма. СДС и ДСБ извършиха престъпление срещу дясното пространство. Те убиха Синята коалиция на жълтите павета. Трябваше да се търси широка коалиция между дясното и ГЕРБ.
 

Това заяви Спас Гърневски в „На Светло с Люба Кулезич”. Бившият кмет на Пловдив скочи срещу финансовия министър от кабинета на Иван Костов - Муравей Радев, с тежко обвинение за кражба.

"Не позволих на Муравей Радев да продължи една кражба на 200 дка в жилищен район "Тракия". Беше направен опит да се задигнат и аз спрях този опит. Затова бях отстранен от втори мандат като кмет на Пловдив", заяви Гърневски. По думите му много хора на високо ниво в синята партия знаят за този скандал, а от година се е разчуло и в града под тепетата.

Гърневски посочи, че се е оттеглил от политиката, тъй като в дясно са били нарушени много принципи. "Не бяха изпълнени онези 10 точки, от които трябваше да се промени България. Отказах на ДСБ да водя листите в 17-ти избирателен район, защото СДС и ДСБ извършиха престъпление срещу сините. Те убиха, разстреляха Синята коалиция", обясни още Гърневски.

Според Страхил Ангелов от БСП трябва да се прекратят разговорите за досиетата, сега са други факторите, които влияят. Според него голяма част от младите хора въобще не разбират за какво се говори при споменаването на Държавна сигурност.

Той определи случващото се в Народното събрание през последната седмица като цирк. "Думата „политик" малко се изтърка. Не е лошо, когато човек се чувства подготвен в дадена област, това да го пренесе и на политическата сцена, където да бъде полезен в съответната област. За съжаление, аз нямам усещане това да се случва. Около 10 питания в областта висят, а няма парламентарен контрол, защото няма заседания. Там тече цирк, от който аз нямам намерение да ставам част. Не ми е приятно, неудобно ми е от хората, които са ме избрали.

Първото нещо за стабилизиране на държавата е ГЕРБ да седнат на работното си място, заяви Ангелов. Той обясни, че няма как лявото политическо пространство  да е полуостров, на който растат палми и е слънчево, след като цялата държава е в криза. Българската политика страда от остър морален дефицит, каза Ангелов.  

Един парламент, заченат в грях, ще завърши като грешен, смята Гърневски. Началният грях според него е била акцията при печатницата „Мултипринт”, а краят този път ще бъде страшен, ако БСП не отстъпят. За левицата това е четвъртият провал, който Гърневски смята, че скоро ще завърши веднъж за винаги. Веднага разпускане на този парламент и да се приеме по-различна форма на управление, заяви Спас Гърневски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5535 |31.08.2013 Сакскобургготски: Няма спасение, ако не станем по-човечни . 2| 7831 |29.08.2013 Чудо в Плевен: Спасена от забит в главата нож (18) . 23| 7264 |25.08.2013 Минчо Спасов: Цацаров не може повече да мълчи за Мишо Бирата . 2| 5032 |13.08.2013 Национално движение „България си ти!“ почита първото официално отбелязване на Деня на спасението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads