Реклама / Ads
1| 4138 |05.10.2018 НОВИНИ

Спаси София: Какво става с ремонта на градинката Кристал

.
Скандалните ремонти на общината тази година не се изчерпват с ул. Граф Игнатиев. И ако за тази емблематична улица поне има какво да коментираме, защото все нещо се прави, то положението в друга от обновяваните части в центъра - Зона 4, е изцяло застинало. Става дума за изпадналия в забвение ремонт на градинката Кристал, част от проект за над 22 млн. лв., с изпълнител ПСТ.
 

В пълно недоумение сме защо градинката Кристал се ремонтира в единственото време, в което се пълни - през лятото. Дали ремонтните дейности не можеха да започнат по-рано и да бъдат далеч по-добре организирани така, че столичани да могат да ползват градинката през месеците с хубаво време? Вече сме октомври, четвъртият месец от началото на ремонтните дейности, а зад огражденията сякаш не се случва нищо. Едно от най-посещаваните и централни места в града ни е блокирано, заради немощта на общината да организира правилно ремонтите и с мисъл за удобството на хората.

 

Редно е да се спомене също, че се готви пълен провал и на проекта за пространството около катедралата Св. Александър Невски, където нито настилката ще бъде сменена с гранитна, нито движението ще е изцяло пешеходно, нито всички паркоместа ще бъдат премахнати. Първоначалният проект претърпя промени, поевтиняващи ремонтните дейности, но въпреки това крайната цена за цялата Зона 4 остава 22,5 млн. лв европейски и общински средства.

 

Ремонтите на Зони 2 и 4 са най-важните за целия сегашен мандат на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, чакани повече от 4 години и по всичко личи, че отново ще получим още от същото - ремонти на ремонтите, похарчени милиони, липса на естетика, пробити срокове и огромни неудобства за граждани, транспорт и бизнес.

Щом кметът и нейният екип не могат с толкова години подготовка да организират процесите така, че ремонтите да се случват бързо и качествено, това е повече от достатъчно доказателство, че те просто толкова си могат. Отдавна е време да си ходят.

 

Спаси София

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 12884 |05.10.2018 Зам.-кметът на София: Плочките на "Графа" изглеждат криви, защото трябва да отвеждат водата . 0| 4251 |04.10.2018 Проговори мъжът, опитал да спаси загиналата край Плевен жена . 1| 3589 |27.09.2018 Още не знаят от какво е издъхнала родилката в Сливен . 1| 3884 |23.09.2018 Спасиха над 440 мигранти край брегове на Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads