Реклама / Ads
3| 5161 |09.10.2018 НОВИНИ

Спаси София: Начинът на разширение на зелената зона в столицата е безобразен

.
От няколко седмици тече ”подготовката” за поредното разширение на Зелената зона в София. След 1 ноември, тя ще обхване допълнителни квартали в районите Лозенец, Оборище и Красно село. Няма нищо спорно в платеното паркиране - това е инструмент за регулиране на паркирането, вкарване на ред и мярка за дестимулиране на ползването на личните автомобили.
 

Начинът на въвеждането му в София, обаче е безобразен. Колчетата се слагат направо в калта, която само на хартия се води "тротоар". От друга страна, настилките на малкото ремонтирани улици в кварталите се разбиват по най-мърлявия начин. С право, софиянци имат чувството, че една доказано безотговорна институция като Център за градска мобилност си е поставила една единствена цел - да събере парите на хората без се интересува от реалното подобрение на инфраструктурата в кварталите.

 

Припомняме, че с тазгодишното разширение на зоните, ежегодишните приходи от паркирането ще пораснат до колосалната сума от 50 млн. лв. Платеното паркиране беше въведено в София, за да финансира строителството на паркинги, но за последните десет години, със събраните пари не беше построен нито един подземен или етажен паркинг. Общината няма никаква целенасочена политика, която дългосрочно да реши проблемите с паркирането както в центъра, така и в кварталите, където зелените пространства, тротоарите и детските площадки са окупирани от коли.

 

Недоумение буди фактът, че за паркирането в ЦГМ, все още отговаря Румяна Милова - част от предишното ръководство на дружеството, сменено заради съмнения за корупция.

 

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - до кога ще събирате милиони от гражданите без да решавате проблемите им? Колко още може да продължи това безотговорно управление, което не дава нищо в замяна? Нали Евгени Крусев уж трябваше да представлява промяната към значително по-открито и амбициозно управление? Кога ще видим оправени тротоари, свободни и поддържани зелени площи, подземни паркинги и сериозна политика за намаляването на ползването на колите в София? Щом не можете да решите и един единствен проблем, защо изобщо заемате тези управленски позиции?

 

#СпасиСофия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7093 |08.10.2018 Бдение за Виктория в София: Това мина всякакви граници, повече не се търпи (видео) . 1| 4131 |05.10.2018 Спаси София: Какво става с ремонта на градинката Кристал . 32| 12880 |05.10.2018 Зам.-кметът на София: Плочките на "Графа" изглеждат криви, защото трябва да отвеждат водата . 0| 4247 |04.10.2018 Проговори мъжът, опитал да спаси загиналата край Плевен жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads