Реклама / Ads
1| 4205 |03.01.2019 НОВИНИ

Спаси София: Телепортатори ли ще монтират на велоалеята по Ботевградско шосе?

.
Източник: Спаси София
Институции с толкова високи претенции - Транспорт за София, Столична Община Направление ”Архитектура и градоустройство” и СДВР Столична Полиция с некадърността си застрашават живота на всички участници в движението и допускат строителството на такива безсмислени трасета, които никой разумен велосипедист няма да ползва!
 

Снимката и текстът към нея са от фейсбук профила на Спаси София. Вижте коментара им към поредния градски проект, който изглежда безумно.

 

2019 започва с добри новини: новата велоалея по бул. Ботевградско шосе е завършена в частите ѝ, попадащи в нашата Вселена. Остава само да се монтират телепортаторите там, където тя преминава през някоя от паралелните. Разчитаме, че избраните за целта устройства са от висок клас, минимум #Stargate или сходен и ще бъдат доставени скоро. Все пак, маркировката е положена, което означава, че велосипедистите вече са длъжни да ползват трасето.

 

А сега сериозно: екипът "експерти" на г-жа Йорданка Фандъкова за пореден път демонстрира, че е неспособен да изгражда безопасна и законосъобразна инфраструктура. В нормативната уредба, с която Столичната община уж е длъжна да се съобразява ясно е записано, че велотрасетата трябва да са обвързани както помежду си, така и с уличната мрежа и да провеждат безопасно колоездачите в началото и края си.

 

Искрено се чудим как е възможно институции с толкова високи претенции - Транспорт за София, Столична Община Направление "Архитектура и градоустройство" и СДВР Столична Полиция да продължават ежедневно да стават автори на подобни титанични глупости? С некадърността си те застрашават живота на всички участници в движението и допускат строителството на такива безсмислени трасета, които никой разумен велосипедист няма да ползва! Не е ли по-добре да не правят нищо, щом не могат, и да оставят тези сложни проектантски задачи за хора, способни да мислят?

 

Снимка: Иван Дoнков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4520 |29.12.2018 БСП - София: В рамките на града движението по всички пътища трябва да е безплатно . 3| 4437 |27.12.2018 ”Спаси София” към Фандъкова: Оправете плочите на площад ”Света Неделя” . 3| 4829 |18.12.2018 Спаси София: Писна ни от безумията с ремонта на Графа (видео) . 0| 4157 |14.12.2018 Планински спасители откриха бедстващ младеж в Пирин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads