Реклама / Ads
1| 3974 |03.12.2018 НОВИНИ

”Спаси София”: Замърсяването в столицата е 15 пъти над нормата

.
Опасното замърсяване на въздуха продължава и днес, а София е най-замърсеният град в цяла Европа!
 

Опасното замърсяване на въздуха продължава и днес, а София е най-замърсеният град в цяла Европа! Въпреки че измервателните станции показват концентрации от над 700 μg/m3, т.е. около 15 пъти над нормата, системата на Столичната община твърди, че се очаква замърсяване до 100 μg/m3. Очевидно тази система не работи и целта ѝ е да прикрива реалната ситуация. Това е недопустимо, тъй като в зависимост от прогнозните ѝ стойности би трябвало да се взимат мерки за намаляването на замърсяването.

 

Днес в 8 ч. сутринта, след цял уикенд мълчание и нищоправене, кметът Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova реши да се появи поне във Фейсбук и да съобщи, че "от днес КАТ-Пътна полиция ще спира за проверка автомобили, които видимо замърсяват въздуха". Срамно! От нашите пари им подарихте газ анализатори и вместо постоянен строг контрол става ясно, че единственото, което КАТ прави, е кампанийни ПР акции. Признахте и че от началото на годината Столичният инспекторат е написал само 30 акта на замърсители. По един на всеки десет дни. Популизмът и бутафорните закъсняли мерки няма да изчистят въздуха!

 

СПАСИ СОФИЯ ПРЕДЛАГА СЛЕДНИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ:

 

Дървена ваканция за училищата. Децата са особено уязвими и не трябва да излизат навън.


Направете градския транспорт напълно безплатен и пуснете всички налични превозни средства по линиите. Няма да банкрутира Общината, а ще се даде алтернатива на личните автомобили.


Всички налични инспектори и служители на Общината трябва да глобяват в кварталите, където традиционно се гори каквото падне под ръка. Докато предпазвате традиционно закупувания си електорат, останалите се тровим!


Направете нужното за контрол на замърсяващите, особено тези, които горят неправомерно предмети в и около домовете си! Когато извършваш действия, тровещи околните, това следва да бъде наказвано.


Всички налични служители на КАТ да контролират движението и мигновено да спират от движение коли без катализатори и непокриващи стандартите.


Спрете всички строителни дейности за няколко дни.


Спрете системата за ранно предупреждение, която очевидно не работи и подценява проблема.


‼ Внесете в Народното събрание предложение за промяна на законите, които да ограничат енергийните помощи под формата на дърва и въглища, замествайки ги с по-малко замърсяващи.

 

Само безкомпромисна, целенасочена и координирана с всички институции борба може да спре този проблем. Ситуацията е повече от критична, затова или започнете да работите както се очаква, или напуснете този пост! Софиянци нямаме железни бели дробове и не можем да си позволим да чакаме да се научите да работите!

 

#СпасиСофия #ДишаМиСе #ОпасноМръсенВъздух

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3548 |03.12.2018 Замърсяването на София днес ще е 2 пъти по-опасно за здравето на хората . 1| 3856 |24.10.2018 Солени глоби за кметове, ако не намалят замърсяването на въздуха . 0| 3765 |12.09.2018 Пак пропуск в сигурността на „Летище София”: пътници от Ливан са влезли без проверка . 6| 5092 |18.08.2018 Борисов пак ”спасител”, гълчи свой служител, ударил журналистка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads