Реклама / Ads
12| 4775 |09.10.2009 НОВИНИ

Спаска Митрова може да започне работа при Божидар Димитров

.
Митрова и Димитров
Свободната щатна бройка в седемчленния ми екип може да бъде заета от Спаска Митрова, заяви министърът без портфейл Божидар Димитров, който отговаря за българите в чужбина.
 
Димитров е предложил на семейството на българката тя да започне работа като експерт при него, но самата Митрова все още не е дала своя отговор.Очаква се тя да пристигне в България за лечение във ВМА още днес и да се срещне с премиера Бойко Борисов, който още вчера изяви готовност да й бъде оказана помощ.

Митрова не искаше да пътува преди да види дъщеря си и да я е повери на родителите си. Все още обаче властите в Скопие не й го връщат. Детето няма право да напусне Македония без писменото съгласие на баща си, като според министър Божидар Димитров, най-вероятно е той да откаже да го даде.

"Ако пожелае Митрова може да работи и на друго място. Тя е завършила английска филология и може да работи и във външно министерство или като учител по английски език", заяви министърът без портфейл.

Фактът, че детето вчера вечерта не е било при майка си, е нарушение на самите македонски закони, убеден е министър Димитров. Още днес детето трябва да й бъде върнато. Според македонското законодателство, детето на Митрова не й е отнето, обясни Димитров и добави, че това би могло евентуално да стане на 29 октомври, когато е делото за родителските права.

Действително униформените пазители на реда в затвора са се отнасяли зле с Митрова и е показателен е факта, че самите затворници са се отнасяли много добре с нея, каза още министърът.

Frognews.bg припомня, че българката Спаска Митрова бе освободена от затвора "Идризово" в Скопие вчера сутринта ( 20 дни преди да изтече присъдата й) с решение на директора на затвора Миле Младеновски. Митрова влезе в затвора на 30 юли,, тази година с присъда 3 месеца лишаване от свобода. Присъдата е за това, че е отказала да осигури на бившия си съпруг легло и условия в дом си, за да може вижда дъщеря им, която е на 2 години и 6 месеца, като родителските права са присъдени на майката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4859 |09.10.2009 Спаска Митрова од затвор право во бугарска амбасада . 4| 5100 |08.10.2009 Пуснаха Спаска Митрова от затвора . 2| 4670 |02.10.2009 Хаос и нарушения в работата на кабинета „Станишев” за 2008г. . 20| 6346 |17.09.2009 Българи играха хоро за Спаска, македонци си пуснаха щорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads