Реклама / Ads
3| 4932 |04.09.2009 НОВИНИ

Спаска Митрова остава в затвора

.
Президентът на Македония Георге Иванов е отказал да помилва Спаска Митрова. В писмо до нейната майка той бяснява, че не може да изпълни искането й да бъде онивинена жителката на Гевгелия, с българския паспорт, без случая да мине през компетентните институции. Това пише днес македонският "Утрински весник".
 

Президентът е насочил Митрова да поиска помилване по редовната процедура – през съда и затвора "Идризово", където лежи дъщеря й, се казва още в писмото според изданието.

Спаска Митрова, която смята, че е жертва на натиск заради българския си паспорт и участието си в сдружението на българите в Македония "Радко", излежава присъда, защото ограничила бившия си съпруг от контакти с дъщеря им, припомня изданието. Нейното искане за помилване все още не е разгледано от надлежните органи и не е ясно кога ще стигне до кабинета на Иванов.

Всекидневникът отбелязва, че писмото на президента е отговор на писмено искане, отправено от майката на Спаска Митрова, която поискала дъщеря й да получи амнистия по член от закона за помилването, според който президентът може да помилва по изключение, без да се минава по каналната процедура.

Майката на Спаска Митрова вече е внесла молба за помилването на дъщеря й в съда в Гевгелия, която следва да бъде изпратена в правосъдното министерство, след това в Комисията по помилванията и до кабинета на президента, пише вестникът.

Случаят със Спаска Митрова предизвика голям обществен интерес, след като се засили дипломатическият натиск от страна на т България за освобождаване на българската гражданка, която наскоро се спомена като един от основателите на сдружението "Ратко".

Развързката на целия случай младата майка очаква в затвора "Идризово", където бе насилствено отведена на 29 юли за излежаване на присъда заради възпрепятстване на осъществяването на родителските права на бащата на дъщеря й.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5418 |25.08.2009 Бабаитът от "Червило" остава в ареста . 14| 4568 |18.08.2009 Президентът се мъчи да освободи Спаска Митрова . 15| 5260 |16.08.2009 Buzzdash: Гагаузов и Масларова най-желани за затвора, 76% не искат турски новини . 3| 4604 |13.08.2009 Македонците се запънаха за Спаска Митрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads