Реклама / Ads
50| 4527 |15.03.2012 НОВИНИ

Спекулантите без субсидия, закани се Борисов

.
Бойко Борисов
В петък с Дянков ще избера три-четири магазина – малък, среден и голям, ще мина да видя цените какви са на яйцата, и ако яйцата дотогава не са поевтинели, ви забранявам да ми внасяте каквито и да е постановления за пари, свързани с този сектор. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, проведено на 13 март, вторник.
 

 

От стенограмата на заседанието става ясно, че премиерът се обръща към земеделския министър Мирослав Найденов, който отчита резултатите на преброяването на земеделските стопанство у нас през 2010 година.

 

Премиерът се гневи на високия скок на цените на яйцата, които през последните дни, поскъпват рекордно.

 

"Денят преди Великден пак ще отидем произволно в няколко магазина и месарници. Установя ли, че спекулативно измъчват хората, на практика да стават печалбари, нито едно постановление няма да пусна да мине по тази тема", заявява Борисов.

 

Той е категоричен, че ако цените на хранителните продукти се увеличават спекулативно преди празници, няма да има субсидии за производителите.

 

"Същото ще кажете и на рибарите за Никулден, като дойде. Даваме пари за зеленчукопроизводство, слагаме пари, от парите на държавата, от парите на хората с ясното съзнание, че очакваме реванш пак за тези потребители по време на годината. Това на практика е дотация. Ние дотираме този сектор. Тези пари можем да ги дадем в друг сектор. Ние вземаме за първи път от 22 години решение и даваме 50 милиона за птицевъдство, за зеленчукопроизводството и за всичко това и на другия ден, както се казва, за благодарност – цена на яйцето 50 стотинки от 29 стотинки. Е, защо го направихме тогава?", заявява премиерът.

 

Според Борисов производителите трябва да постъпят да намалят цените за празниците. "Да ни върнат жеста и да кажат, ето това, че правителството гледа с добро око и инвестира в нас, за празника с една стотинка, с един лев ще намалим цените и народът да го усети. Това е честно национално производство", добавя премиерът.

 

Освен земеделския министър Мирослав Найденов в проверката на цените на храните Борисов ангажира финансовия министър Симеон Дянков и икономическия Трайчо Трайков. "Разбрахме се, така че в петък и Трайков да е на разположение", завършва премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5627 |01.09.2011 Касим Дал се закани да пробие ДПС в Разградско . 40| 5394 |06.07.2011 Дянков се закани на депутатите, реже им заплатите . 30| 5779 |24.06.2011 Независими са заканиха да съдят Костов . 42| 4989 |13.06.2011 Хаджи се закани да брани мюсюлманите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads