Реклама / Ads
8| 5188 |25.01.2014 НОВИНИ

Спешен телефон ще обслужва старци, бебета и психично болни

.
Предложението е на новия зам.-кмет по здравеопазването в столицата - ген. Стоян Тонев Източник: Булфото
Отделни линейките ще се отзовават на сигнали за бебета до 1 г., възрастни хора над 70 г., психичноболни и такива с инфекциозни заболявания. Ново спешно звено с 14 линейки ще бъде създадено към общинските болници в София.
 

Това е първата задача, с която ще се нагърби новият зам.-кмет по здравеопазването в столицата - ген. Стоян Тонев. Екипите ще са тясно специализирани и ще се отзовават само на конкретни сигнали - на сигнали за бебета до 1 годинка, възрастни хора над 70 г., психичноболни и такива с инфекциозни заболявания, пише "Монитор".

"Ще направим нов спешен телефон, които ще приема и насочва тези екипи към конкретния случай. Те няма да се дублират с държавната спешна помощ, ще я допълват”, категоричен бе ген. Тонев. Линейките ще са дарение, а екипите ще се сформират от общинските болници. По думите му предложението залежава по папки в Министерството на здравеопазването от три години, но сега като зам.-кмет до два месеца ще започне реализацията на идеята.

"Трябва да има резултати, не се плаща за усилия - това ще е мотото на работата ми", обеща ген. Тонев и добави, че ще изготви план за работа по дни и месеци, който ще изпълнява до края на мандата.

Освен това общината ще сключва и договори с частните болници, които да се включват в общественото здравеопазване при нужда. "В момента много от тях отказват спешна помощ при нужда и това трябва да се промени”, категоричен е новият зам-кмет.

Неговата кандидатура беше представена вчера лично от градоначалника Йорданка Фандъкова. Тя ще предложи на следващото заседание на Столичния общински съвет разделяне на двата ресора в дирекцията по здравеопазване и интеграция на хора с увреждания и социални дейности.

Ген. Тонев ще отговаря за АГ болниците "Шейново” и "Св. София”, както и за четирите големи градски многопрофилни лечебни заведения. Освен това под негово ръководство ще са и всички 23 диагностично-консултативни центрове, 8 доболнични центрове, четири болници за долекуване и рехабилитация и кожно-венерическият диспансер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5488 |23.01.2014 „Информационно обслужване" одитира БОРКОР . 1| 5370 |15.01.2014 В. Кльонков: Лошото обслужване в EVN доказва, че не се правят никакви инвестиции в сектора . 13| 5644 |22.12.2013 Танов: Всичките телефони на семейството ми се подслушваха . 25| 7998 |20.12.2013 Телефонът на Бисеров в тефтера на убита митничарка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads