Реклама / Ads
7| 6151 |04.03.2009 НОВИНИ

Спестовни книжки получиха деца от Цариброд

.
Поредна родолюбива инициатива предприе Фондация Българска Памет по случай 3-ти март. Инвестицията е в името на бъдещето на децата от изконните български краища, които географски са вън от Родината.
 

 

По случай Националния празник на България 3 ти март Фондация Българска Памет организира дарение за 70 първокласници от училища с изучаване на български език в община Цариброд под егидата на Бойко Борисов, кмет на град София. Всяко едно от децата получи спестовна книжка с първоначално дарение от името на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет.

frog_1.jpg

Инициативата цели да насърчи възпитанието на учениците от училищата с изучаване на майчин език в дух на любов и зачитане на значимите за националната памет исторически дати и празници. Дарението бе направено на специална церемония в присъствието на родители, преподаватели и представители на местна влaст от 14.30 ч. на 4 ти март в основно училище „Христо Ботев” в гр. Цариброд (дн. Димитровград - Сърбия).

frog_2.jpg

Тази година училището празнува 140 годишен юбилей от създаването си, който ще се празнува на 1 септември 2009 г. Деня на училището е 2 юни. Общо имат 754 ученика. Имат духов оркестър, който 3 години наред печели в републикански конкурси. Училището гостува на различни конкурси и в България. Малките първокласници получиха и комплект исторически енциклопедии 100 неща, които трябва да знаем за историята на България. Д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет прочете поздравителен адрес от името на Бойко Борисов. По-рано през деня инициативата беше обявена на прес-брифинг в Столична община.

frog_3.jpg

Следващите инициативи на фондацията предвиждат организиране на изложба и литературен конкурс, посветени на Светите братя Кирил и Методий - тяхното дело и цивилизационен принос към Европейската култура.  Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4999 |17.11.2008 SMS със сценарий на БСП получиха политици и журналисти . 8| 5830 |08.09.2008 Даниел Вълчев: Шофьорски книжки след завършен 10 клас! . 10| 18191 |29.05.2008 Шофьорски книжки да се вземат на 17 г., предлагат инструктори . 3| 6274 |25.07.2007 Сестрите получиха апартаменти и пари за преживения тормоз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads