Реклама / Ads
7| 9329 |15.01.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Специализираната прокуратура и специализираният съд – органи за репресия на неудобни

.
Източник: БГНЕС
Посрещнатото с фанфари създаване на специализираната прокуратура и съд като нов етап в борбата срещу организираната престъпност много бързо разочарова обществото. На повърхността излезе истинската им същност – органи за репресия на неудобните в обетована земя на безправието.
 

Гръмките арести на кметовете на Младост, както и на известни бизнес фамилии, трябваше да убедят Европейската комисия, че в България се води война срещу корупцията. Съдейки по захаросаните заключения в последния евродоклад, може и българските институции да са успели да заблудят еврократите. В никакъв случай обаче специализираната прокуратура и специализираният съд не успяха да постигнат същия резултат в България. Дори традиционно търпеливият и с липсващо чувство за солидарност средностатистически българин не дава и 9% доверие на всевластната прокуратура на Сотир Цацаров. Убеден съм, че още по-малко са онези, които имат доверие на протежето му Иван Гешев.

 

Независимо от договорите за милиони със скъпи правни и лобистки кантори и услужливото впрягане на усилията на цялото правителство чрез серия от дипломатически и други совалки, главният прокурор Сотир Цацаров и символът на корупцията и задкулисието Делян Пеевски не успяха да саботират жалбата ми по закона „Магнитски“. Очевидно подразнени от своя провал, те активираха „шпицкомандата” в решителна атака срещу мен и хората, които се борят на страната на истината в поръчковото дело КТБ.

 

Най-напред шпицкомандата се саморазправи с кантората на моя защитник – адвокат Лазар Карадалиев. Повдигането на две нелепи и абсурдни обвинения срещу него, както и налагането на забрана да напуска територията на България, за да не се вижда с мен, не бяха достатъчни за техните амбиции. С перверзно неуважение към българския закон и Европейската конвенция за правата на човека, българската прокуратура рейдва кантората на адвокат Карадалиев и жилищата на колегите му. Мародерите на Цацаров видимо не разбират, че превръщат адвокат Карадалиев в българския Магнитски.

 

Дъното на падението на прокуратурата, обаче, безусловно са скорострелните арести и нелепи обвинения срещу петима невинни души. С какво подразниха те българската мафия? С това, че казаха истината по време на разпитите по „разследването“ на казуса КТБ. Специализираната прокуратура не се посвени да арестува хората в малките часове на нощта с ясната цел да ги унижи и да стресира близките им. Върхът на безочието са самите обвинения, базирани на лъжепоказания на главния свидетел срещу мен Бисер Лазов и видимо фалшифицирани документи. Графологична експертиза от един от най-добрите графолози в България доказа, че подписите на хората са фалшифицирани. Въз основа на тези „документи“ обаче, специализираният съд остави хората в ареста. Целта е ясна и зловеща – малтретиране и тормоз, в опит да се влияе на показанията им. Защо? Защото сметките на задкулисието не излизат и делото на хилядолетието КТБ е пред провал. Позор за марионетката на Георги Ушев и Галя Георгиева – Пламен Панайотов!

 

Позор обаче и за всички медии, които не отразиха тази подигравка с правото, както и за тези, които преписаха очевидно подхвърления от прокуратурата и свинските парцали памфлет, без да помислят за какво става въпрос. Никой не се замисли и как и защо бТВ имат текста на определението на Пламен Панайотов преди той да го прочете в зала! Това би било скандал в правова държава! Да не говорим, че присъствали в залата твърдят, че Панайотов видимо се е затруднявал да прочете собственото си определение, което повдига въпроса, дали въобще го е писал той.

 

Вярвам, че обществото иска да научи истината за КТБ. Това не може да се случи в трибунал, където съдиите дори не си четат делата и се хвалят с това, където съдиите дават почивка на 15 минути, за да получат инструкции по телефона, където съдиите съгласуват всяко действие с прокуратурата. Това няма нищо общо с правосъдието!

 

Дами и господа, осъзнайте се – живеем в мракобесна диктатура. С мълчание и раболепие, ставате съучастници на режима. Същевременно, не им ставате по-симпатични – те няма да се посвенят да посегнат и на Вас в първия удобен момент!

 

Независимо от всичко, съм убеден, че Видовден за ОПГ Пеевски-Цацаров-Гешев-Лазов е близо. Не бива да се успокояват с факта, че още няма произнасяне по „Магнитски“, нито с потупването по рамото от Европейската комисия. Една от серията лоши новини за корпулентния център на управление на държавата, които предстоят, е, че е стартирало ново разследване на „делата“ им, което е далеч от възможностите за въздействие от страна на тихата и платена „дипломация“! Нито Ангелкова, нито Захариева, нито Цачева ще могат да им помогнат!

 

Цветан Василев

Блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9760 |07.01.2019 Весислава Танчева: Прокуратурата си събира доказателства, като претърсва канторите на адвокати . 27| 30728 |18.12.2018 Журналистка разкри защо прокуратура, МВР и НАП са я погнали като най-страшен бандит на държавата . 4| 7268 |12.12.2018 Адв. Савова: Пускат се СРС-та с неясен произход срещу Иванчева, които обслужват прокуратурата . 9| 17584 |04.12.2018 Адвокат Гьошев пред Фрог: Помощ! Прокуратурата ми се подиграва!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads