Реклама / Ads
6| 5019 |24.06.2020 НОВИНИ

Спецпрокуратурата тараши офиса на Бобоков в София и адреси в Пловдив

.
Пламен Бобоков Източник: БГНЕС
Акция на специализираната прокуратура в столичния квартал ”Лозенец”. Претърсвания се извършват и на два адреса в Пловдив. По неофициална информация те са свързани с бизнесмена Ангел Узунов, който е брат на секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.
 

Специализираната прокуратура провежда акция в офисите на Пламен Бобоков "Приста ойл" в столицата. Прокурори са влезли в сградата на ул. "Златен рог" №20 в кв. "Лозенец", съобщава БНТ.

 

По неофициална информация самият Пламен Бобоков се намира в офисите си и в негово присъствие прокурори от спецпрокуратурата и разследващи извършват претърсване и изземват документи, които касаят образуваното в края на миналата седмица досъдебно производство за търговия с влияние заради намерените чат разговори между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

 

Разследващите търсят документи, които касаят два от сюжетите в това разследване.

Единият е свързан с историята със задържането и последващото освобождаване след решение на Върховния административен съд на кораба "БАДР". Другите документи, които се търсят са за бизнес взаимоотношения с фирми, свързани с Пламен Бобоков и фирми на бизнесмена Ангел Узунов - брат на Пламен Узунов.

 

Едната от тезите, по които работи разследването е, че именно търговията с влияние и размяната на благодарности е свързана с този тип бизнес взаимоотношения и преводи на суми. Разследващите търсят такива доказателства в офисите, както на Ангел Узунов, така и на Пламен Бобоков.

 

В Пловдив Спецпрокуратурата и полицията извършват претърсвания на два адреса в града.

На единия от тях живее Ангел Узунов - братът на съветника на президента по въпросите на сигурността Пламен Узунов.

Акцията продължава и в момента. На този етап от прокуратурата отказват всякакви коментари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5228 |22.06.2020 Валентин Златев влезе в спецпрокуратурата . 1| 4518 |22.06.2020 Валентин Златев ще бъде разпитан като свидетел в спецпрокуратурата днес . 29| 6650 |20.06.2020 От 3 до 10 г. затвор за Прокопиев, Трайков и Дянков поиска спецпрокуратурата . 18| 5529 |19.06.2020 Разпитаха Пламен Узунов в Спецпрокуратурата. Той: Нямам притеснения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads