Реклама / Ads
19| 5071 |13.03.2009 НОВИНИ

Спецслужбите на САЩ отказали посещение на шефа на ДАНС Петко Сертов

.
Визитата във Вашингтон била дълго подготвяна, но от най- високо равнище в американските специални служби била отказана. В ДАНС работят повече служители отколкото в британското контраразузнаване, твърди А. Атанасов.
 

Според депутата от ДСБ Атанас Атанасов Петко Сертов не е бил назначен законно за шеф на ДАНС, тъй като не е спазен чл.8, ал.3,т.3 от Закона за ДАНС за председател да бъде назначен човек, който  има минимум 10 години професионален стаж в службите за сигурност на страната. Законът за класифицираната информация обаче не признавал трудов стаж в бившата Държавна сигурност, какъвто Сертов имал. По тази логика указът на президента Първанов за неговото назначаване също бил незаконен, каза в НС Атанасов. Той съобщи, че миналата година американските специални служби са отказали официално посещение на Сертов. В публикация на английски вестник наскоро бил обявен точен брой на служителите в британското контраразузнаване - 3382 души. В ДАНС точният брой на служителите е държавна тайна, но той е над 3 500 човека. "Каква е логиката една служба на 60 милионна държава да има по- малко служители от тази на 7 милионна България?" - попита от парламентарната трибуна народният представител.

p_sertov_usa.jpg  снимки Вяра Йовева

В отговор премиерът Станишев каза, че в ДАНС се търси баланс между човешкия ресурс и финансовите възможности на агенцията. "Нашите международни партньори оценяват високо работата на Петко Сертов и той е един много добър професионалист" - заяви Станишев. Той допълни, че ще поиска публичен отчет на дейността на Държавна агенция "Национална сигуронст" и призна, че има още много какво да бъде направено от ДАНС, заради високите очаквания на обществото. Станишев поясни, че съществува специален класификатор на длъжностите в ДАНС от март 2008 година и сега не се приемали нови служители за да не се раздува щата. От своя страна Атанас Атанасов каза, че от ДАНС били освободени 4-ма много добри експерти, защото те са писали преди време докладът "Чорни".Веднага след това миналата година се получил отказ за посещение на Петко Сертов в САЩ, който пък се познавал с премиера Станишев от съвместната им работа в международния отдел на БСП. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10018 |13.03.2009 Я.Янев и М. Димитров – вицепремиери в кабинет на ГЕРБ . 6| 4699 |13.03.2009 Полицаите пак на протест; никой не стоял зад тях . 13| 5603 |13.03.2009 Хасковският кмет забегнал заради далавери? . 8| 4869 |13.03.2009 Нови санкции за шофьорите. А кой ще ги налага?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads