Реклама / Ads
0| 4921 |23.08.2010 НОВИНИ

Спипаха нелегални на път за ЕС

.
Иракски и турски граждани, които са се опитали да преминат нелегално българо-турската граница, са задържани от гранични полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
Продължават акциите на Главна дирекция "Гранична полиция" срещу незаконното преминаване на лица през държавната граница и предотвратяване контрабандата на акцизни стоки. Трима иракчани са задържани от служители на граничния полицейски участък в Свиленград.

Около 23.55 часа в събота те направили опит да преминат на българска територия от Турция. Чужденците са без документи за самоличност. Те са на 46, 27 и 25 години. Отведени са в помещението за временно настаняване в ГПУ-Свиленград. По случая е образувано бързо производство и е уведомена районната прокуратура.

Близо 2400 кутии цигари без акцизен бандерол са открити при проверка на международен бърз влак от Сърбия, съобщиха още от пресцентъра на МВР. Турски гражданин, укрит в багажника на автомобил, е задържан от служители на ГКПП-Капитан Андреево. Около 02.30 часа в неделя на пункта за влизане в страната чакал автомобил „Ауди”. В него пътували двама възрастни и две деца. При извършената проверка граничарите открили в багажника на колата 40-годишен мъж без документи за самоличност. По сходен начин опитал да премине границата и 39-годишен мъж. Той се укрил в багажника на лек автомобил „Опел”, в който пътувало семейство с дете. Нарушителите са задържани, за случая е уведомена Районната прокуратура в Свиленград.

През почивните дни на различни ГКПП в страната е констатиран внос на контрабандни цигари без акцизен бандерол. Най-голямото количество е открито в международен бърз влак, влизащ от Сърбия в страната. Служители на „Гранична полиция” - Драгоман и Митница Калотина извършили проверката вчера. В естествени кухини на втория пътнически вагон, в тавана на коридора и купетата и под седалките са открити 2241 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Цигарите са иззети.

Съставен е акт за митническо нарушение срещу неизвестен извършител. От петима български граждани са иззети общо 155 кутии цигари от различни марки, надвишаващи нормата за безмитен внос.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5399 |20.08.2010 В операция "Шейховете" спипаха и полицаи . 3| 4834 |16.08.2010 Спипаха жена и трима мъже, блудствали с 15-годишен . 2| 5592 |16.08.2010 Спипаха цигари менте на Драгоман . 1| 4796 |09.08.2010 Сърби спипаха 50 кг хероин на границата с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads