Реклама / Ads
90| 12769 |05.04.2012 НОВИНИ

Спонсорите на царя – кредитни милионери

.
Кр. Райдовски - М. Андреев
Интересът на комисията по досиетата трябва да бъде насочен не толкова към разкриването на кредитните милионери, а към банкерите, които им дадоха тази възможност и раздаваха реално парите. ДС не създателят на кредитните милионери, истината трябва да се търси другаде.
 

  

Това обяви от ефира на ТВ 7 бившият служител на тайните служби Красимир Райдовски. Заедно с бившия шеф на Комисията по досиетата те коментираха решението на парламента да бъдат проверени за принадлежност към ДС всички кредитни милионери.

 

Според Райдовски целият проблем е забъркан по време на двете социалистически правителства на Андрей Луканов. Тогава са раздадени над 100 лиценза за банки, създадени са частни банки с държавни пари, което е световен парадокс. Той обясни още, че по веригата действала схемата – връщане на процент от дадения кредит към лицето, отпуснало заема или съдействало, той да бъде даден.

 

В студиото Методи Андреев подкрепи Райдовски, като обясни, че сигурно е нямало замисъл ДС да създаде кредитните милионери, но това били хора с връзки и влияние, за да получат тези кредити. Според Андреев създателят на явлението “кредитни милионери” е самата държава..

 

Той изрази учудването си, че досега нито едно правителство не е искало да посегне на кастата кредитни милионери, а самият шеф на БНБ през този период -  Тодор Вълчев също е бил агент на ДС.

 

Методи Андреев разкри, че главният виновник кредитните милионери да върнат взетите пари от банките не в реалния размер, а като жълти стотинки е тогавашният шеф на бюджетната комисия Йордан Цонев, който сега е депутат от ДПС и приближен на Доган.  Той подхвърли и други интересно предположение – че вероятно много от кредитните милионери са били спонсори и създатели на НДСВ и са работили за връщането на царя в българската политика. Аргументите му са, че още със старта на правителството на НДСВ неговата Комисия по досиетата била разтурена точно, когато решили да проверяват кредитните милионери.

 

Райдовски пък подхвърли, че в тази посока трябва да се търси връзка и с между фалиралия банкер и агент на ДС Атанас Тилев, шефа на разузнаването Бриго Аспарухов и Симеон Сакскобургготски.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6358 |18.03.2012 Каракачанов: Основата на днешната олигархия са кредитните милионери . 8| 5962 |03.03.2012 Свалят Царя Освободител . 181| 30270 |26.02.2012 Лют скандал за досиетата на кредитните милионери . 38| 6075 |23.02.2012 Сините искат досиетата на кредитните милионери в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads