Реклама / Ads
11| 4967 |16.10.2014 НОВИНИ

Спорните теми ГЕРБ-ПФ - данъците, пенсиите, санирането, здравната каса

.
Данъчната система, националната програма за саниране, пенсионната реформа и здравната каса са спорните теми, по които ГЕРБ и Ппатриотичния фронт не са достигнали до договореност по време на днешните консултации.
 
Ето как Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ представи спорните въпроси по ред на номерата.


1. Философията на данъчната система. ГЕРБ държи на тази от предходния мандат. "С колегите имаме различия. Предоставихме им аргументи, които се надяваме да разгледат", заяви  Стоянова.

2. Националната програма за енергийна ефективност. "Много българи в многофамилни сгради разчитат на тази програма, а за патриотите тя не е приоритет.

3. Здравната каса. "За следващия мандат ние предвиждаме няколко последователни стъпки. Не демонополизиране на касата, а това е тяхно изискване. На този етап не можем да се съгласим", коментира Менда Стоянова.

4. Пенсионната реформа.

„За съжаление, три от тези четири теми са сериозни области, така че остава в полето на нашите евентуални бъдещи партньори да се запознаят по-детайлно с нашата програма и да излязат със становище дали могат да приемат нашите политики и да отстъпят от своите”, каза Менда Стоянова.

Менда Стоянова уточни, че секторните политики не са били елемент на разглеждане на този етап, а на един следващ, ако се стигне до съставяне на правителство. ГЕРБ и ПФ са се обединили около създаване на отделно министерство на туризма, но и там имат различия как да се провежда политиката в тази сфера.

Въпрос за турския президент и бивш премиер Ердоган взриви добрия тон на брифинга след преговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Както се и очакваше той дойде от журналистка на телевизия "Алфа". "Не искате ДПС, защото се срещат с Ердоган, а Бойко Борисов има много повече снимки с него. Излъгахте избирателите си", атакува репортерката Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.Каракачанов не издържа и взе думата като директно отвърна на журналистката: "Вие не сте независима медия. питайте Волен Сидеров, защо подкрепяше БСП и ДПС в предишния парламент".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4459 |08.10.2014 Мерджанов: В петък уточняваме нашия екип и темите за преговорите . 0| 4355 |01.10.2014 Служителите на "Напоителни системи" си искат заплатите до 2 дни . 0| 5033 |20.09.2014 В „Напоителни системи” още са без заплати . 19| 4618 |18.09.2014 Близнашки към "Напоителни ситеми": Подкрепям ви!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads