Реклама / Ads
8| 5415 |21.04.2011 НОВИНИ

Спрягат Св.Симеонов за аграрно аташе в Брюксел, Дянков не дава

.
Светослав Симеонов Източник: fermer.bg
Финансовият министър Симеон Дянков се обяви против изпращането на отстранения шеф на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Светослав Симеонов като аграрно аташе в Брюксел по предложение на земеделския министър. Това стана ясно от стенограмата на Министерски съвет, публикувана в четвъртък.
 

Позицията си Дянков защити като отбеляза, че Министерство на земеделието и храните вече има пет служители на дипломатически длъжности в Постоянното представителство в Брюксел. Така че създаването на тази допълнителна бройка трябва да бъде доста по-ясно мотивирано, за да може съответно и финансирането на тази бройка да е разчетено не само за тази година, а и за следващите години.

Премиерът Бойко Борисов се съгласи с вицепремиера, отлагайки решаването на въпроса до изготвянето на финансовия анализ.

Пропомняме, че Светослав Симеонов бе отстранен от шефското място в ДФЗ на 31 март, заедно с тримата си заместници.
Това стана два дни след като от СДС изнесоха документи за оказван политически натиск от страна на Найденов в полза на определени фирми върху шефа на фонда Светослав Симеонов, който по онова време като зам.-директор информирал за проблемите си тогавашния шеф Калина Илиева.

Последва предложение на дипломатически пост за Симеонов в Брюксел, след като заместниците му вече бяха назначени на директорски позиции в земеделското министерство. Тогава земеделския министър обясни, че ведомството му има намерение да назначи агроаташета в Брюксел, Берлин и Париж, тъй като в белгийската столица е администрацията на Европейската комисия и Найденов имал нужда от дясна ръка там. По думите му формирането на българско лоби във Франция и Германия било от изключително важно значение, тъй като думата на тези две страни има най-сериозна тежест при вземането на решенията, свързани с общата стопанска политика на ЕС. В нея предстои реформа и страната ни желае да издейства по-изгодно финансиране за българските фермери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6405 |21.04.2011 НАП разследва далавери в Българската църква . 22| 5028 |21.04.2011 Аню Ангелов: Лудите крави не са проблем на армията . 17| 5770 |21.04.2011 Първанов: Нямам нито притеснения, нито трофеи, нито архар! . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads