Реклама / Ads
0| 3945 |02.09.2016 НОВИНИ

Спряха строежа на съборения тютюнев склад в Пловдив

.
Разрешението за строеж на скандално съборения тютюнев склад на ул. „Одрин” №8 в Пловдив е обявено от сроителната инспекция за нищожно. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив. След скандала със събарянето на склада през март, който се оказа паметник на културата, държавното обвинение обжалва разрешението за строеж.
 

По досъдебното производство, по което към наказателна отговорност са привлечени главния архитект на Община – Пловдив - Румен Русев и представителя на „Одрин 8” ЕООД – Георги Бранеков, съобразно правомощията си по Закона за съдебната власт и на основание нормите на Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на територията, Окръжна прокуратура – Пловдив подаде протест до РДНСК – гр. Пловдив, Южен централен район, с който поиска да бъде прогласено за нищожно издаденото от Главния архитект на Община – Пловдив на „Одрин 8” ЕООД разрешение за строеж, въз основа на което бе започнало събарянето на тютюневия склад, находящ се на адрес, съвпадащ с наименованието на дружеството, съобщават от прокуратурата.

 Със заповед на началника на РДНСК Южен централен район от 19.08.2016 г. това разрешение за строеж бе прогласено за нищожно – непораждащо каквито и да било правни последици от момента на издаването му. В мотивите си за прогласяване на нищожността началникът на РДНСК Южен централен район изцяло е споделил доводите на наблюдаващия прокурор, изложени в протеста и залегнали в повдигнатото на главния архитект на Община – Пловдив обвинение по воденото досъдебно производство, за допуснати множество нарушения на разпоредбите на Закона за устройство на територията и Закона за културното наследство при издаване на строителното разрешение, довели до тежки и неподлежащи на саниране пороци в същото. В заповедта за отмяна категорично и констатирано и, че разрешението е било издадено без задължителното съгласуване с министерство на културата, допълват от държавното обвинение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4245 |29.08.2016 7 вагона с въглища дерайлираха и спряха движението към Белград . 0| 4675 |27.08.2016 Спряха обществена поръчка за автобуси на военните за 3 млн. лв. . 0| 4249 |16.08.2016 Спряха 3 влака заради теч на газ край Пловдив . 1| 4987 |01.08.2016 Страх от компромати спряха В. Лечева за кандидат-президент на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads