Реклама / Ads
0| 6391 |26.07.2016 НОВИНИ

Сръбски фенове на „Цървена звезда” се млатиха в Слънчев бряг, набиха и полицаи

.
Двама полицаи са пострадали, след като са се отзовали на сигнал за сбиване на сръбски футболни фенове на „Цървена звезда” в Слънчев бряг, съобщиха от прокуратурата.
 

Сбиването станало до бар в курортния комплекс.

 

На място са били изпратени велопатрули, но минути по-късно е получено ново обаждане за нанасяне на побой над полицейски служители. Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители.

 

На двама служители от бургаската полиция са нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см в теменната област, която е получена след удар с палка.

 

В помощ на служителите на реда се включили и граждани - служители в търговски обекти, като трима от тях също са пострадали. Единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което незабавно е бил отведен в болница.

 

Независимо от произведените от полицейски служител във въздуха 4 изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие „Макаров”, лицата, участващи в сбиването, не са спрели, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и гражданите.

 

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е било преустановено, лицата побягнали, като впоследствие са били задържани 9-има сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”.

За започналите две досъдебни производства е уведомен дежурният прокурор при РП – Несебър.

 

Сръбски футболни фенове са замесени и при друг инцидент в курорта.

 

Около 7 часа сутринта е получен сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел в комплекса, управляван от български гражданин.

На място са били изпратени служители на РУП – Несебър. Установено е, че отново фенове на „Цървена звезда” са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са и двама български граждани, оказали съдействие на водача. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление.

 

По двете образувани дела до настоящия момент са задържани общо 45 футболни фенове на „Цървена звезда”, 16 от тях са с установена самоличност.

За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура-Бургас и главния прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6295 |19.07.2016 Сръбски генерали инспектираха границата с България . 0| 4237 |27.06.2016 Фенове на споделеното пътуване блокират парламента . 9| 4793 |26.06.2016 Борисов отвърна на ЦСКА-феновете: Сагата трябва да приключи до четвъртък . 29| 5243 |26.06.2016 Феновете на ЦСКА проводиха писмо до Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads