Реклама / Ads
17| 5085 |12.03.2015 НОВИНИ

Сръбският президент: Цв. Василев е невинен

.
Президентът Росен Плевнелиев със сръбския си колега Томислав Николич
София винаги е подкрепяла проекта „Южен поток" в съответствие с европейското законодателство. Извършваме подготвителни работи, готови сме веднага да строим, когато Русия и ЕС се разберат.
 
Това заяви президентът Росен Плевнелиев на съвместна пресконференция със сръбския си колега Томислав Николич, предаде БГНЕС.

Относно престоя на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев в Сърбия, Томислав Николич каза, че е посетил фабриката за стъкло в Парачин при монтирането на нова линия. Той подчерта, че според сръбското законодателство няма нарушение на Цветан Василев. Виждал съм го едва 2-3 пъти, но продължавам да твърдя, че инвестицията му в Сърбия е отлична, допълни Николич.

Припомняме, вчера Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица банкерът Цветан Василев да бъде екстрадиран в България.

В България има пълен политически консенсус в съответствие с европейските правила за строежа на „Южен поток", каза Плевнелиев. Той отново подчерта обаче, че нямаме писмен документ, за да знаем какво да правим.

Държавният ни глава не пропусна и идеята за изграждане на газов хъб на територията на нашата страна, която беше предложена от правителството на премиера Бойко Борисов. Реализацията на идеята остава неясна, каза Плевнелиев. Според него всички карти били на масата, оставало Русия да вземе своето решение. Колегата му Николич не е много голям оптимист, но все пак не зачерта напълно възможността за реализиране на газопровода.

След срещата си Плевнелиев и Николич изразиха задоволство от двустранните отношения. Сръбският президент подчерта значението на Коридор №10, а нашият държавен глава за пореден път изрази категорична подкрепа за присъединяването на Сърбия и другите страни от Западните Балкани към Европейския съюз.

През 2015 г. се планира и първото съвместно заседание на правителствата на България и Сърбия, стана ясно още след разговора на двамата президенти. Двете страни са в процес на подготовка на Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство, обяви Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4270 |12.03.2015 Министър Василева: Готови сме за наводнения . 1| 4339 |11.03.2015 Министър Василева: Проблем ще са снеготопенето и реките . 22| 4890 |11.03.2015 Съдът в Белград отказа да екстрадира Цветан Василев . 4| 4480 |09.03.2015 В. Василев: МВР над всичко поражда нацизъм и болшевизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads