Реклама / Ads
33| 23953 |05.08.2020 НОВИНИ

Среднощни крясъци и нерви за оставките, ГЕРБ се изправя срещу народа

.
Оставката на Борисов, Гешев и правителството е била тема на бурно среднощно обсъждане в средите на задкулисието. Включвали са се босове от х-л „Берлин“, Бояна, Виена и Дубай (но не Васил Божков). Имало е истерични крясъци Борисов да стои до последно и да не подава оставка в никакъв случай.
 

Това съобщиха за Фрог нюз източници, близки до Доган, Пеевски и кабинета.

 

Премиерът дори бил заплашен, че ако се оттегли, с него веднага ще се заеме Иван Гешев. Самият главен прокурор опитал да се дистанцира, за да не стане публично достояние, че участва в политически пазарлъци. Било му обяснено, че с такива „пазарлъци“ е станал обвинител №1 е няма нужда да се прави на интересен. Обсъдено било евентуално задържане на ексминистъра на икономиката Емил Караниколов и дали това би изместило фокуса от протестите поне за ден-два.

 

Самият премиер бил готов да подаде оставка и да тръгне към предсрочни избори. Засега идеята е отхвърлена, за да се подготви реализацията на плана за експертен кабинет в рамките на това Народно събрание. Вече имало няколко имена, които са готови да влязат в подобно правителство.

 

Информацията ни е от няколко източника, които са независими един от друг. Всички те са категорични, че напрежението по трасето между Доган-Пеевски и Гешев от една страна и Борисов от друга е огромно. Обсъдени били и спешни действия, които да разцепят протестиращите и да предизвикат искри сред неформалните лидери.

 

В крайна сметка е решено участниците в спешната конференция на ГЕРБ да бъдат нахъсани с обещания за допълнителни финанси и наплашени, че ако кабинетът падне, те ще бъдат уволнени, а много от тях разследвани и съдени. Целта е активистите да бъдат превърнати в преторианска гвардия, която да брани властта с всички средства, докрай. Трябва също да говорят на гражданите по места, че без ГЕРБ ще настъпи глад, мизерия и болести, а заплати и пенсии ще бъдат "замразени". Също и, че много от протестиращите наесен ще заминат в чужбина и ще оставят тук хората да оцеляват на ръба, заради евентуално служебно правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 9294 |02.08.2020 Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече с един повече . 25| 6099 |29.07.2020 4 часа игра на нерви между протестиращите и шофьора, опитал да пробие блокадата . 84| 27891 |07.05.2020 Репортер на Слави пак изкара от нерви Мутафчийски . 43| 15282 |21.04.2020 Разкритие: Борисов разпореждал среднощните брифинги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads