Реклама / Ads
19| 84381 |20.09.2017 АКТУАЛНО

Таен запис разкрива: Борисов искал 50 млн. долара от турска компания, замесен е и Цацаров

.
Борисов и Цацаров рамо до рамо
Запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена- представител на турска корпорация, разкрива, че премиерът Бойко Борисов е искал 50 млн. щ. д. от турска компания. От СРС-то се разбира още, че в аферата е замесено и името на главния прокурор Сотир Цацаров.
 

Записът беше разпространен от сайта "Афера". Сайтът твърди, че е получил записа от човек, подписал се като "Георги Възмездев", заедно с бележка, в която се твърди, че е направен от турските тайни служби.

 

От публикуваните в сайта  писма става ясно , че на 13 май 2015 г.  турският бизнесмен Юсуф Йозтюрк, който е председател на борда на директорите на компанията „Йозтюрк Холдинг“, е поискал да придобие банка "Виктория". За да стане това обаче е необходимо да се направят някои действия.

 

"Виктория" е собственост на КТБ, а КТБ е във фалит. Неин най-голям кредитор се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията.

 

Затова турците предлагат да изкупят правото да събират кредитите към КТБ, които иначе Фондът за гарантиране на вземанията трябва да събира.  Приложено  е и писмо на Фондът от 12 юни 2015 г. с което се казва, че тъй като КТБ е обявена в несъстоятелност, лицензът й не може да възстановен, нито пък може да възобнови банковата си дейност. В същото време пък банка "Виктория" е действаща и придобиването й може да бъде извършено чрез закупуване на акции от нейния капитал, които са собственост на КТБ. От разговорите се разбира, че за да се приеме офертата от българска страна, Борисов е поискал от чуждия предприемач маститата сума. Предвиждало се и среща, за да се договорят детайлите на сделката, като на нея трябвало да присъства главният прокурор Сотир Цацаров. За да мине всичко гладко, нашите представители настояли за сериозна охрана на мястото, където трябвало да се състоят  преговорите.

 

Чуйте и самият скандален запис:

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5525 |20.09.2017 Валери Симеонов: Нямаме диалог с Борисов, има търкания в коалицията . 2| 4277 |20.09.2017 ДАНС ще може да проверява за пране на пари Радев и Борисов . 3| 3932 |20.09.2017 Макар и първи по корупция в ЕС, Борисов се хвали, че сме готови за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads