Реклама / Ads
43| 5276 |26.06.2010 НОВИНИ

С. Станишев: Ако бях премиер, нямаше да докарам нещата дотук

.
Сергей Станишев
Правителството било некомпетентно, а БСП - разтревожена. Фискалният резерв, който сега се харчел, бил спестен от лошата тройна коалиция. Бюджет 2011 се очертавал много по-тежък от настоящия.
 

Управляващите плашат с вдигане на данъци и правят непредсказуеми политики, заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев преди началото на V конгрес на Български антифашистки съюз. Тъкмо различните сигнали от мнозинството станали причината БСП да излезе с вчерашната си декларация. Тревожен анализ направили в БСП и установили, че чрез актуализацията на бюджета се узаконявало разширяването на дефицита с 2,3 млрд. лв. Правителството поради некомпетентност не можело да събере 2-та млрд. лв. приходи, които само е планирало. Фискалният резерв, който сега се харчел, бил спестен от лошата тройна коалиция. Още сега трябвало да започне работа по Бюджет 2011, който щял да е много по-тежък от настоящия.

Ако сега би бил премиер, лидерът на БСП нямало да докара нещата до тук. Още през миналата есен щял да се разплати с бизнеса, а държавата щяла да продължи да инвестира ефективно. Как могат да се съберат необходимите приходи в бюджета, щом инвеститорите са обявени за крадци, а администрацията е блокирана, попита Станишев. Кой създава страхове у хората с разнопосочно говорене: той или настоящите управляващи, продължи с въпросите лидерът на БСП. Социалистите предложили за второ четене на бюджета повишение на пенсиите според инфлацията, но за всички предложения имало едно условие и то било нормално функциониращата държава. В нея обаче все повече царял хаос, липса на перспектива и се явявали ежедневно променящи се политики.

За построяването на АЕЦ „Белене” и за одобрение на техническите проекти било необходимо време
и това правело невъзможно построяването й досега, оправда се Станишев за забавянето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5101 |22.06.2010 Станишев: Човек на БЕХ е в конфликт на интереси, махнете го . 20| 4934 |21.06.2010 Станишев: Борисов се държи хулигански, ще внасяме ток от Турция . 14| 11129 |13.06.2010 ЧРД, г-н премиер, и не забравяйте закон №1 . 22| 4963 |07.06.2010 С. Станишев: Ще ме съдят по политическа поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads