Реклама / Ads
59| 6441 |30.04.2014 НОВИНИ

Станишев: България не може да разчита на нископлатен труд

.
Сергей Станишев
Трябват ни производства, които създават качествени работни места. България не може да разчита на нископлатен труд. Трябва да градим производства, които са ефективни, които създават качествени работни места.
 


Това заяви на среща със служителите от „Електрик” – Радомир лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По думите му предприятието в Радомир е от 1961 година и е един от примерите за успешна, разумна и отговорна приватизация, когато мениджмънтът на собствениците го развиват, а не го съсипват. „Тук работят 450 души, дори цели поколения, които си предават традицията. Това, което разбрах, е, че се прави подготовка и квалификация на хората да бъдат подготвени за високотехнологичен труд. Има стабилност на самото предприятие, дори и кризата, която доведе до стагнация на едни сектори, не  е довела до намаляване на производството, което 95% е подготвяно за износ”, каза още Станишев. Според него това се дължи на технологията и качеството, защото партньорите в предприятието са световни лидери, които изискват много точна и прецизна работа. Служителите казаха на Станишев, че заплащането им е стабилно и добро за българските условия. На среща с ръководството той обсъди политиката на правителството, програмата за реиндустриализация, чийто първи вариант трябва да бъде обявен май месец. „Искаме да седнем с представителите на бизнеса, синдикатите и НПО на други политически партии и да направим една национална програма, защото България няма да излезе от тази криза само с оправяне на инфраструктура, строителство на пътища. Трябва производство и работа, а това се осигурява чрез индустриална политика и това е приоритет и за европейските социалисти. И най-дългият и амбициозен път започва от първите крачки”, каза още Станишев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5139 |30.04.2014 Калфин: България трябва да инвестира в АЕЦ „Белене” . 5| 5730 |30.04.2014 Др.Стойнев: ЕРП-тата да работят в България така, както в собствените си държави . 14| 5094 |29.04.2014 Златанова горда: България с най-малко висящи дела . 2| 5551 |29.04.2014 ЧЕЗ се включи в инициативата "Да изчистим България за един ден"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads