Реклама / Ads
109| 13476 |06.12.2013 НОВИНИ

Станишев за Бойко: Държи се като фюрер и кръчмар

.
Източник: Булфото
Влезте най-после в ролята на демократична опозиция, а не на партизани, които водят борба срещу българския парламент. Това каза лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев на депутатите от ГЕРБ в дебатите по исканото предсрочно освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова.
 

"Има огромен контраст между дебатите, които вървят в момента, дори в критиките, които са конструктивни, и мотивите на ПГ на ГЕРБ, които не знам кой ви е написал. Парламентаризмът е сърцето на демокрацията. При предишното управление парламентът беше превърнат в една изтривалка на изпълнителната власт и в изпълнител на еднолична воля на човек, който се държеше като нещо средно между фюрер и кръчмар.Бившият премиер назоваваше всички народни представители безделници. Това беше не само стил, а и съдържание на предишното управление”, посочи Станишев.


„Проблемите, с които сегашният парламент се сблъсква, са в резултат на един факт – отказът на ГЕРБ да признае резултатите от изборите и отказа да влезе в ролята, която самите избиратели и мнозинството в парламента са определили на ГЕРБ. Опозицията има свещено право да отстоява своето право. Целта на ръководството на ГЕРБ е да покаже, че това е неработещ парламент, заради това че двама души не са на власт”, заяви лидерът на Коалиция за България. „Г-н Борисов заяви - работа на опозицията е да пречи”, припомни Станишев.

„Невярно е, че опозицията няма възможност да участва в дебатите. Миналата година по Закона за бюджета общо дебатите са продължили 10 часа и 50 минути. Сега ние обсъждаме държавния бюджет вече три дни. Два дни се обсъжда член първи. Вчера парламентът работи от 9.00 до 23.30 часа и искате да кажете, че не сте се изказвали? Трябва да влезете в ролята на една силна, надявам се, опозиция”, заяви Станишев.

„Много неудачно сте използвали термина „сталинградски тип, защото се поставяте в ролята на германците през 1942 г.”, посочи Станишев.
„ПГ на Коалиция за България няма да подкрепи вашето предложение. Мнозина от вас няма да гласувате искрено за отстраняване на Мая Манолова”, каза още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6308 |03.12.2013 Кольо Парамов: Станишев подслушва мен и Първанов . 46| 5138 |02.12.2013 Бойко във Фейсбук: Станишев 3 години усуква за АЕЦ "Белене" . 111| 9213 |02.12.2013 Иван Бакалов към студентите: Държите се като комсомолци . 138| 8212 |30.11.2013 Станишев: Повече няма да се правят избори по начина на Борисов и Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads