Реклама / Ads
173| 5235 |25.04.2013 НОВИНИ

Станишев: Борисов да каже ГЕРБ организирана престъпна група ли е!

.
Сергей Станишев
Цветан Цветанов трябва да бъде разследван от прокуратурата по този случай и това, че Борисов отказва да го извади от листите говори само за едно, те са едно цяло, констатира лидерът на БСП.
 

Нещата са определено все по-ясни, след като г-н Найденов, бившият министър на земеделието, даде това изявление, вече са снети показания от него като свидетел и му е осигурена охрана, както разбирам, от прокуратурата, каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Става дума за нещо, през което преминава всеки свидетел в подобен случай в една европейска държава. Главният въпрос е - кой е поръчителят на незаконните подслушвания, добави той.
 

Очевидно върхът на България е една организирана престъпна група, която е оказвала всякакви заплахи, подслушвала незаконно, не за да прекрати корупция или да се бори с организираната престъпност, а за държи под контрол собствените си министри. Това е цялостно, тотално нарушение на всякакви европейски, пък и български, законови и демократични норми. Говориха ни за справедливост, става ясно от това, което е разказал г-н Найденов, че всъщност отношенията в ГЕРБ са като в една глутница, където взаимно се дебнат, никой на никого не вярва.

Цялата сила на тази партия се дължи на такива методи, затова няма къде да бяга г-н Борисов от своята отговорност. Цветан Цветанов трябва да бъде разследван от прокуратурата по този случай и това, че Борисов отказва да го извади от листите говори само за едно, те са едно цяло. Той всъщност е знаел за всичко това и вероятно той е поръчителят на всичко това, след като няма воля да отстрани Цветанов, каза още лидерът на БСП.

Или Цветанов знае твърде много и е опасен заради това, или, а може би като допълнение, без него г-н Борисов не разчита на успех на изборите. Защото не е тайна за никого, че Цветанов е основният организатор на сплашването на хората, използването на МВР за предизборни цели, рекета на бизнеса, манипулациите за контролиран и купуван вот. В крайна сметка и за фалшификациите, за които много хора знаят от миналите избори през 2011 г. Политическата отговорност и тежест изцяло ляга върху Борисов след тази негова позиция, добави още Станишев.
 

Нека отговори тогава Борисов партията организирана престъпна група ли е? Ако това е същността на партията ГЕРБ и това е неговата позиция възниква въпросът към ЕНП - ГЕРБ ли представлява ценностите на ЕНП в България? Ценностите на ЕНП рекет ли са, незаконно подслушване ли са? Погазване на всякакви демократични и законови норма ли е?

Оставете какъв страх са всели тези хора в обществото, двама висши представители на ГЕРБ - Емил Димитров, бившият депутат, и бившият министър на земеделието, който беше дълго време един от най-близките на Борисов, да си изведат семействата извън страната заради сигурността им. Аз питам другите българи, които не са от върхушката на ГЕРБ къде да си изведат децата, попита Станишев.

Тук не става въпрос за борба за власт между БСП и ГЕРБ, става въпрос за това България да живее по някакви елементарни правила, те да важат за всички ни. Поведението на г-н Борисов показва, че той няма абсолютно никакво намерение да се съобразява с тези правила. Няма как четири години да живеем в лъжа и още четири години да го търпим това, заключи Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5172 |25.04.2013 Екшън: 55-годишен заплаши да убие Борисов и Цветанов . 103| 6006 |25.04.2013 Борисов: Няма да искам оставката на Цветанов; той се закле в децата си . 0| 5481 |24.04.2013 Станишев: Очаквам Цветанов да обвини и Държавния департамент на САЩ, че работи за организираната престъпност . 109| 5576 |24.04.2013 Сергей Станишев: Цветан Цветанов е персонално отговорен за подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads