Реклама / Ads
18| 5179 |23.01.2014 НОВИНИ

Станишев от Брюксел: Акцентираме върху младежката безработица

.
Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев Източник: Булфото
Основна тема в нашия Манифест ще бъдат работните места. Нашата отговорност към европейските граждани е да направим всичко възможно да се концентрираме върху създаването на работни места, особено за младите хора.
 

Това заяви днес на заседание на Президиума на ПЕС в Брюксел президентът на евролевицата и лидер на БСП Сергей Станишев, съобщи пресцентърът на БСП.

"След 5 години на политики само на ограниченията от доминираните от дясното крило Европейски парламент и Европейска комисия трябва да покажем абсолютно ясно на гласоподавателите, че ПЕС има различно решение - решение, което съзнава техните притеснения и отчита техните стремежи", каза още той. По думите му трябва да се осигурят и повече средства за справяне с младежката безработица.

На заседанието, председателствано от президента на ПЕС, се събраха представители на социалистическите и социалдемократическите партии от цяла Европа, за да обсъдят и определят приоритетите, които ще залегнат в предизборната платформа на партията.

По думите на президента на ПЕС кампанията ще бъде изключително активна - "от врата на врата", като специално внимание ще бъде акцентирано и върху кампанията в социалните мрежи.

Манифестът ще бъде официално приет на Конгреса на ПЕС, който ще се състои в Рим на 1 март.

ПЕС отбелязва с особена загриженост ескалацията на напрежението в Украйна, която доведе до смъртта на поне петима протестиращи. "Шокирани сме от това да видим подобно бързо нарастване на насилието в Украйна и изказваме своите искрени съболезнования на семействата на загиналите", каза президентът на ПЕС Сергей Станишев. ,,Остро осъждаме всякакви форми на насилие и призоваваме всички страни, които са замесени, да се въздържат от употребата му", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5429 |21.01.2014 Страхил Ангелов: Станишев ми каза да не ходя в Сирия, не го послушах . 56| 7911 |21.01.2014 Контраултиматум на Първанов:Станишев и ръководството да напуснат БСП . 22| 5421 |21.01.2014 Желю Желев:Бащата на Станишев искаше да ме арестува няколко пъти . 55| 5558 |21.01.2014 Борисов написа писмо на Станишев: Не пришивайте на ГЕРБ коалиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads