Реклама / Ads
13| 5107 |22.06.2010 НОВИНИ

Станишев: Човек на БЕХ е в конфликт на интереси, махнете го

.
Сергей Станишев
На фона на целия хаос в енергетиката, има конфликт на интереси на новия ръководител на БЕХ Мая Христова. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев на пресконференция във Варна.
 
Той се позова на чл. 21 и чл.3 от Закона за конфликт на интереси. По думите на лидера на БСП Христова в момента е в противоречие със закона и незабавно трябва да бъде освободена от ръководството на БЕХ.

Сергей Станишев изрази безпокойството на социалистите от липсата на ясна и последователна политика на правителството и противоречивите сигнали, които могат да доведат до негативни последици за страната ни. Спирането на проекта Белене например, ще доведе до внасяне на ток, което ще се отрази в негативен план на бита на хората. Председателят на БСП беше категоричен, че Белене е стратегически важен проект за България. Той ще увеличи енергийната независимост на страната ни и дава възможност за производство на евтин ток. „Когато една страна има атомна енергетика, това има отношение към националната сигурност и развитието на високотехнологични производства", заяви Станишев. Той обясни, че когато през една страна преминават стратегически проекти, всички по веригата са заинтересовани тази страна да е добре. Лидерът на БСП отбеляза, че реализирането на Белене ще създаде допълнителни работни места и работа за редица производства. „Този, който работи срещу реализирането на Белене, работи срещу интересите на България", категоричен беше председателят.

Сергей Станишев изтъкна, че има ясни сигнали от руска страна, че България може да бъде заобиколена от Южен поток. Това според лидера на БСП ще доведе до загуба на транзитни такси. „Кой носи отговорност за тази политика? Лично министър-председателят", заяви лидерът на социалистите. По думите му правителството трябва да отговори при тази негативна нагласа, с какви позиции отива българската страна на преговори с Русия за подновяване на доставка на газ.

Станишев нарече глупаво и безотговорно намерението на управляващите да се откажат от проекта за контейнерен терминал във Варна. Лидерът на БСП напомни, че предишното правителство е положило сериозни усилия за гарантиране на средства за изграждане на терминали във Варна и Бургас. Станишев беше категоричен, че проектът е необходим, ако Варна иска да се развива като сериозен логистичен и транспортен център. Депутатите от левицата ще поставят въпроса и в парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4939 |21.06.2010 Станишев: Борисов се държи хулигански, ще внасяме ток от Турция . 22| 4966 |07.06.2010 С. Станишев: Ще ме съдят по политическа поръчка . 17| 5354 |01.06.2010 Станишев: Хората се хранят от наследството на предишното управление . 16| 5545 |30.05.2010 С. Станишев: Правителството е като оркестъра на "Титаник": свири ни, за да потъваме лесно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads