Реклама / Ads
95| 5886 |14.06.2013 НОВИНИ

С. Станишев: Да дадем шанс на Пеевски!

.
Сергей Станишев
Подготвя се план за дестабилизация на държавата, смята още Станишев и успокои - Пеевски е само фигура в държавната институция.
 

Не смятам, че сме взривили обществото с избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, в България няма кандидатура, която да се приеме еднозначно, заяви по БТВ лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него който и да е бил предложен, щял да срещне една или друга степен на реакция.
 

Предложението бе на Орешарски, бе обсъдено с мен и с лидера на другата партия, която носи отговорността за сегашната власт. След разговора си с Пеевски съм убеден, че има решимостта и волята да започне реформите. Убеден съм, че ще се постарае, поема голям кръст на отговорност, всеки ден ще трябва да доказва, че ще работи с действия за прекъсване на контрабандата, каза Станишев.
 

Искам да му дам своя кредит на доверие, да му дадем този шанс, а изборът му е добър, допълни той. И призна, че е нееднозначно приемана личност.


Намираме се почти в извънредна ситуация, хората излязоха на протест заради липса на вяра, че държавата работи за тях. 4 години ни управляваше една тоталитарна партия, която системно ограбваше държавата. От първия ден на това Народно събрание бившите управляващи отказват да приемат факта, че са в изолация и в опозиция. Не са готови да се примирят с волята на мнозинството на българските граждани. Защо искат предсрочни избори? За да се фалшифицират отново от същите ръководители по места.
 

Пеевски е само фигура в държавната институция. Лечението са комплексни реформи и първото действие на кабинета на Орешарски бе да докаже, че се търсят решения на конкретните проблеми на хората. Затова се правят и първи действия в областта на сигурността. Възстановява се гражданският контрол върху подслушванията. ДАНС се вади от подчиненото си положение от предишните години, каза Станишев.
 

Реакцията на ГЕРБ, това стимулиране на протести, призивът за предсрочни избори ускорява един сценарий, който те подготвят от първия ден на изборите. Подготвя се план за дестабилизация на държавата, смята още Станишев.

Не мачкайте гражданското общество, призова го водещата Цветанка Ризова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5913 |14.06.2013 Станишев: Пеевски е нестандартна кандидатура, подкрепям я . 70| 4875 |09.06.2013 Станишев: С ГЕРБ няма промяна . 10| 5694 |05.06.2013 Станишев: Балансът между МВР и ДАНС е част от демокрацията . 67| 6213 |31.05.2013 С. Станишев: 4 години слушахме "Аз". Кой си ти?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads