Реклама / Ads
91| 5843 |16.05.2013 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ иска да влезне през задния вход

.
Източник: Булфото
Позицията на ГЕРБ за касиране на изборите не е изненада - типично деструктива, но и пораженческа позиция, която твърди, че е спечелила изборите
 

Tака лидерът на БСП Сергей Станишев коментира пресконференцията на Бойко Борисов. - Позицията е странна - от една страна Борисов иска касиране, а от друга - да прави кабинет.

Вярвам, че правните последици ще бъдат никакви, а политеческите - да се създава хаос и хората да затъгуват за здрава ръка. С Б отбора си - служебния кабинет - ако могат да направят още едни нечестни избори. ГЕРБ не иска да сдава власта, а за влезе през задния вход.

В допълнение Сергей Станишев нарече ГЕРБ „тъй наречения победител на изборите".

Исканията на ГЕРБ за касиране на изборния вот са нелепи, дори ако се следва логиката на монтанската юридическа школа. По думите на Станишев - в изборния кодекс пише какво точно означава агитация – „призив за подкрепа на политическо лице от политическа партия”.

„Наименованието на партията или логото, поставено на предмети, не се смята за призив”, уточни Станишев. „ГЕРБ да прочетат закона, който сам написаха, и да се съобразяват с него”, заяви лидерът на БСП. Той посочи, че партията разполага с информация, че много депутати от трите партии, освен ГЕРБ, са подложени на натиск или оферти.

„Нека някой да ни отговори - колко от тези 97 депутата са спечелени с натиск, с контролиран вот, със зависимост? Колко са спечелени с бюлетини, които може би са отпечатани и раздадени. Крадецът вика – дръжте крадеца”, коментира още Станишев.

Почтено би било г-н Бойко Борисов да върне мандата за съставяне на правителство, който ще му бъде даден от президента. По думите на лидера на БПС – oще утре след консултациите при президента, Плевнелиев трябва да насрочи свикване на Народното събрание, което да започне ефективна работа.

„Преди празниците президентът трябва да връчи мандат на ГЕРБ, но тъй като вече е заявено, че БСП, „Атака” и ДПС няма да дадат своята подкрепа за партия ГЕРБ, почтено би било г-н Борисов да върне мандата за съставяне на правителство”, коментира лидерът на БСП.

„Може още в края на май да има правителство, което да започне веднага да работи”, посочи Сергей Станишев. Г-н Борисов трябва да признае очевидния факт, че ГЕРБ са в политическа изолация, каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев призова още - президентът Росен Плевнелиев още във вторник, или най-късно в сряда да свика заседание на Народното събрание. „Веднага след това, да връчи мандат на първата политическа сила, която очевидно не може да формира правителство, защото никой не иска да си говори с тях. Те трябва да върнат мандата незабавно”, посочи лидерът на БСП.

Той зави, че БСП вече са готови да започнат веднага след получаване на мандата, а дори и преди него, разговори с други партии, неправителствени организации, представители на гражданите и да стигнат до това коя е спасителната програма за България.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че Бойко Борисов страда от амнезия. “Забележителна e амнезията му. Той живее в свой свят, който няма нищо общо с действителността”, поясни червеният водач. Според Станишев амнезията на Борисов се проявила и в Стара Загора. “Там ние не сме загубили. Информацията му се разминава с тази на ЦИК”, категоричен е лидерът на БСП. Разговорът на Борисов с Николай Кокинов също бил част от амнезията му. “Той твърди, че изобщо не се е състоял”, коментира червеният лидер.

"Да му припомни какво се случи преди 23 години. След протести за първи път си отиде правителство. Единственият пример свален след 90-та година от протест се казва Борисов", отсече Станишев.

"БСП и Коалиция за България сме втори. След 1992 г. имаме най-добрия резултат в София. Ние получихме действителни 164 000 гласа в столицата. ГЕРБ загуби 80 000 гласа там. В столицата имаме по-добър резултат в сравнение с 2005 г. София вече не е бастион на ГЕРБ, допълниха червени партийци", каза още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7327 |16.05.2013 Георги Марков: ГЕРБ имат пълно основание да искат касиране на изборите . 154| 8064 |16.05.2013 Борисов: Искаме касиране на изборите . 86| 6568 |15.05.2013 ГЕРБ спира да мълчи, казва за изборите утре . 165| 5808 |15.05.2013 "Атака" няма да се коалира с ГЕРБ, иска ревизия на управлението на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads