Реклама / Ads
10| 4874 |24.09.2010 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ излъга за пенсионната реформа

.
Сергей Станишев
За пореден път депутатите от БСП се обявиха против внесените като промени в Кодекса за социално облагане, одобрен от МС и приет в Парламентарната комисия с гласовете на ГЕРБ и "Атака".
 

Трябва българските граждани да знаят кой подкрепя тази пенсионна реформа. Хората се измориха от експерименти, които се наричат реформи. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Не може да предложите ясна визия как доходите и качеството на живот на гражданите да достигне средното ниво в ЕС. Около 2 300 000 български граждани си плащат вноските и осигуровките, разчитайки на стабилност, каза още той.
Червеният лидер обвини кабинета, спечелил изборите с лъжи и обещания, че сега се опитва да прехвърли вината за собствените си неуспехи в изработването на разумна пенсионна реформа на българаските граждани.

По думите на Станишев пенсионната система е изправена пред предизвикателство. Ние сме застаряваща нация, имаме ниско ниво на заетост, за да си позволим да подходим към нея така, както в другите европейски страни. Затова ако се правят промени, те трябва да са плавни, за да се намерят най-разумните решения, за да няма негативен социален ефект, убеден е лидерът на БСП.

Той упрекна правителството на Борисов и в лъжи по отношение на синдикатите, внасяйки промени, които нямат нищо общо с това, за което се бяха споразумели синдикати и управляващи. Затова БСП и КБ подкрепя подписките срещу този вид пенсионна реформа.

Станишев припомни за натрупаните 1,8 млрд. лева пари в сребърния фонд по времето на управление на неговото правителстви, като подчерта, че ако това беше направено по време на голямата приватизация на господин Костов, сега нямаше да има такива проблеми.
 
Лидерът на БСП заяви, че имат сериозни подозрения, че това са съзнателни усилия на управляващите да дестабилизират държавната пенсионна система. Той отговорно заяви, че от неговата партия ще се противопоставят на този вид пенсионна реформа, на тази авантюра, която засяга стотици хиляди български граждани с всички средства.

Не само вотове, това е един прекрасен повод за референдум, защото няма по-важно нещо за всеки човек от това да знае при какви условия ще работи и ще се пенсионира, категоричен бе Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5029 |21.09.2010 30 хил. миньори скачат срещу пенсионната реформа . 47| 6142 |18.09.2010 С. Станишев: Яростни сме! Г. Гергов: Сериозни и опасни! . 7| 4595 |14.09.2010 Сини и червени: Здравната реформа буксува . 22| 4888 |13.09.2010 Станишев: Управляват ни чалгаджии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads