Реклама / Ads
24| 5852 |11.06.2013 НОВИНИ

Станишев е готов да си даде имунитета

.
Източник: Булфото
Сергей Станишев е готов веднага да се раздели с депутатския си имунитет. "Веднъж си дадох имунитета, давам го пак! Винаги съм на разположение, при постъпване на такова искане от прокуратурата. Ако помните, миналия парламент си дадох имунитета, и сега няма да се бавя и един ден."
 

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. През 2010 г. Станишев беше обвинен заради изгубени документи от ДАНС. Прокуратурата завърши разследването и внесе в Софийския градски съд предложение той да бъде наказан с глоба и да бъде освободен от наказателна отговорност по обвинението за умишлено разгласяване на класифицирана информация.

Междувременно лидерът на БСП подчерта още, че е изненадан от становището на прокуратурата за липса на престъпление в разговора между Борисов, Мирослав Найденов и прокурора Кокинов в къщата на експремиера в Банкя. "Малко съм изненадан. Незаконен е начинът, по който е извършен записът, но по мнението на нашите юристи в самия разговор се съдържат данни за престъпление, за търговия с влияние и за възпрепятстване на правосъдието", заяви Станишев.

Станишев набеляза и приоритетите, по които партията му ще работи в парламента "Първо, това е приемането на закон за насърчаване на заетостта. Особено младежката безработица – тя в момента е 40 процента, никога не е била толкова висока", каза Станишев.

От думите му стана ясно, че той ще работи за това да се стимулират работодателите чрез заплащане от 6 до 18 месеца на част от осигурителните вноски срещу задължението да наемат младия работник поне една година.

"Другият закон е за корпоративното облагане. Целта му е да обвърже бизнеса със студенти и ученици. Малките и средни фирми ще имат възможността да гарантират обучението на млади хора, които ще отидат с уменията, от които имат нужда. Ще подготвим цялостен антимонополен пакет. Имаше изследване, че над 80 на сто от поправките, които ГЕРБ са приели са лобистки. Така че ще трябва да се премахнат лобистките поправки", заяви още лидерът на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5786 |11.06.2013 Андрей Ковачев към евросоциалистите: Гордеете ли се със Станишев? . 70| 4875 |09.06.2013 Станишев: С ГЕРБ няма промяна . 15| 5051 |06.06.2013 Х. Адемов: Няма да се раздават готовите пари на данъкоплатците . 10| 5696 |05.06.2013 Станишев: Балансът между МВР и ДАНС е част от демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads