Реклама / Ads
53| 8612 |31.07.2010 НОВИНИ

Станишев измисли нова абревиатура на ГЕРБ

.
БСП лидерът в прегръдките на съпартийци
Три мита за ГЕРБ били развенчани, обяви на Бузлуджа червеният лидер. За една година ГЕРБ станали Групировка за Едноличен Режим на Борисов, разтълкува лидерът на БСП.
 

За една година управление на ГЕРБ се развенчаха три мита, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев навръх Бузлуджа, където симпатизанти на левицата се събраха на традиционния си митинг-събор. Тази година той е под надслов „Воля за промяна, сила за действия". Единият мит бил, че БСП се провалили, а ГЕРБ можели; вторият бил, че те са справедливи, а БСП били десни, а третият, че тройната коалиция е опоскала държавата, а те са честни. Според Станишев за една година ГЕРБ станали Групировка за Едноличен Режим на Борисов.

Общото мнение за управлението на ГЕРБ било, че то е вредно за страната
, казва по-рано днес в интервю за вестник Труд лидерът на БСП С. Станишев. Правителството смачква гражданското общество и отдалечава България от европейския начин на функционирането му; не постигна сериозни резултати в областта на еврофондовете - от октомври до април България падна от 14-о на 26-о място по темп на усвояване на средствата от ЕС, констатира той. В най-добрия случай има стагнация, в повечето случаи - деградация,обобщава Станишев. А каква е международната му политика?! Имаме ли позиции, или те се менят в зависимост от това кой “голям брат” ни е посетил!, реторично пита Станишев. Общата ни цел в БСП е да покажем на президентските и местните избори, че сме реалната алтернатива. Задачата ни е да работим така, че с ГЕРБ да се случи това, което се случи с управлението на СДС през 1999 г., съобщава още лидерът на БСП.

Готови сме да си партнираме с всяка партия, гражданско движение, които споделят тревогата за това, което се случва в България. Готови сме на една “коалиция на здравия разум” срещу “здравите сили”, които съсипват страната, заявява още Станишев пред Труд.

Frognews.bg припомня, че над 30 000 души очакваха днес на традиционния национален събор на левицата и празник на БСП под връх Бузлуджа. След тържествената част започна и дискусия, организирана от младежкото обединение на БСП по проблемите на младежката политика на партията. За участие в събора са поканени представители на всички леви партии, на синдикати, на гражданското общество, както и представители на партията на европейските социалисти. За ведрото  настроение на социалисти и симпатизанти ще се грижат Марияна Попова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Поли Паскова, Здравко Мандаджиев, Делян Дъбов, Александра Жекова и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5022 |29.07.2010 Прокуратурата погва нов министър на Станишев . 36| 6752 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак” . 25| 4718 |20.07.2010 БСП се закани на ГЕРБ, Станишев развенчава митове . 26| 5873 |20.07.2010 Т. Дончева: И Станишев, и Борисов са рожби на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads