Реклама / Ads
68| 5810 |23.05.2013 НОВИНИ

Станишев: Кабинетът на Орешарски ще стъпва на мини

.
Правителството на Пламен Орешарски ще стъпва в минно поле, ще се натъква на капани, ще вади скелети от гардероба, ще трябва да решава и овладява, да гаси пожари и да прави реформи на основата средносрочни и дългосрочни планове.
 
Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев в президентството, след като Пламен Орешарски прие мандата от държавния глава Росен Плевнелиев за съставяне на правителство.

”Представих Пламен Орешарски като кандидат за премиер на Коалиция за Българя. Поемаме тежка отговорност. Бих се радвал, ако наследството, което ще получи Пламен Орешарски, е като това, което получи Борисов през 2009 г. – голям фискален резерв, висока икономическа заетост и висока покупателна способност на хората. Би ми се искало да е така. Но сега картината е различна. За четири години Борисов опразни хазната, натрупа 5 млрд. лева дълг, хората бяха доведени до мизерия, а икономиката е на изкуствено дишане”, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той добави, че разочарованията в момента са толкова много, че правителството няма да има и ден, в който да не трябва да се доказва пред хората, че работи в техен интерес.

”Това е голямо изпитание. Коалиция за България и БСП поема отговорността на това правителство. Имаме доста близък анализ с президента за сфери и сектори в обществото, говорим за енергетика и здравеопазване, в които трябва да се действа бързо. Няма сектор в управлението, икономиката и обществения живот, който да не е в тежко състояние. Проблемите са толкова много и са нагнетени до такава степен, че може да се взривят всеки момент. Вярвам, че в кабинета ще влязат хора, които споделят програмните идеи и ще носят отговорност за работата си. Ще им се наложи да взимат тежки решения. Необходими са спешни мерки, за да може демокрацията отново да се върне и стане близка до хората, за да започне промяна. БСП ще бъде инструмент за промяна на статуквото”, добави Станишев

Лидерът на БСП още веднъж изтъкна, че според него хората искат да виждат действия и имат високи очаквания.

”Хората искат да виждат, че не става дума за свалянето на една партия от друга и повторението на работата на предишните. Става въпрос за работа с цел да се възстанови доверието и да се вдигне икономиката. Една от точките в програмата на кабинета Орешарски е да се стабилизира социалната ангажираност към най-слабите, които се нуждаят от подкрепа и закрила. Пламен Орешарски е човек, който може да развие и реализира тази програма”, завърши Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6286 |23.05.2013 Орешарски: Ще намеря такъв финансов министър, който сам ще взима решения . 48| 5399 |23.05.2013 Станишев: Готови сме да вземем мандат за правителство . 60| 6600 |21.05.2013 Сидеров: Няма да подкрепям нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников . 39| 5505 |21.05.2013 С. Станишев: Събудете се!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads