Реклама / Ads
33| 5067 |07.09.2011 НОВИНИ

С. Станишев: Калфин е с най-голям авторитет

.
С. Станишев
Кандидатът на БСП бил с най-голям международен авторитет; Кунева работела само с ЕК; Плевнелиев пък бил част от модела на пригласяне на премиера, че преди ГЕРБ нищо не било правено.
 

На втори тур на изборите Ив. Калфин ще премери сили с г-н Плевнелиев, обяви по БТВ лидерът на БСП и бивш премиер С. Станишев. Той нямал съмнения в това, защото Калфин единствен имал визия, бил изграден, подготвен и това все повече щяло да се вижда в кампанията. Посланията му били малко отразени в медиите, но нямало как да се скрие в кампанията. Лидерът на БСП поиска дебати между двамата претенденти.

От всички кандидати Калфин има най-голям международен авторитет - изграден и доказан, напомни още Станишев. Кунева работела само с ЕК, а външнополитическата дейност била дело на Калфин; кампанията за подкрепа на медиците ни в Либия била организирана от Калфин, продължи той.

Станишев отказа да е имало разговори за подкрепа с лидера на ДПС, но Калфин правел кампания и срещи не само със симпатизанти на леввицата. Плевнелиев бил част от модела на изговаряне на неистини и пригласяне на премиера, че преди ГЕРБ нищо не било правено, констатира още лидерът на БСП. Кунева заявила, че е т.нар. граждански кандидат, но възгледите й са по-скоро дясноцентристки, напомни Станишев.

За недостатъците си платихме с цената на предишните избори, но това се засенчва вече от това, което се случва в страната - монополизация на всеки един отделен сектор чрез промени в законодателството и обществените поръчки. При мен имаше равнопоставеност на фирмите, сравни той.

Борисов уж има еднолична власт, а постоянно се налага да лавира между двамата си вицепремиери, които имат постоянни търкания и съм сигурен, че на сегашният премиер му се налага да прави доста компромиси, коментира още червеният лидер, който добави, че приветствал решението на Георги Първанов да се върне в БСП, още преди да го оповести публично. За мен това е един добър ход, съобщи той.

Каузата е БСП да възстанови доверието в българските граждани и на следващите избори да бъде първа политическа сила, нищо друго не ме интересува,категоричен беше Станишев, според когото грешката на управлението на тройната коалиция,  била в това, че е липсвала комуникацията с хората.


Винаги съм готов да ми поискат оставката, но на тези избори става дума за друго - как ще се развива България, защото ГЕРБ винаги преяжда с власт, констатира Станишев.

За 2 години Плевнелиев никога не е показал готовност политически да формира свой дневен ред, продължи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6447 |04.09.2011 Калфин: Борисов заложи на две "кукли на конци" . 42| 5313 |03.09.2011 Калфин ще реставрира "Белене" . 8| 5728 |02.09.2011 Калфин не си падал по президентска република . 8| 5845 |02.09.2011 Калфин: Непрофесионални кадри направиха външната политика невидима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads