Реклама / Ads
35| 6538 |19.02.2014 НОВИНИ

Станишев: Кампанията срещу българите в Европа и Англия е фалшива

.
Източник: Булфото
Кампанията, която се води срещу българите в Европа, е фалшива и популистка. Това заяви пред журналисти в Брюксел президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев. В подкрепа на думите си той се позова на статистика конкретно за Англия, според която на челните места по получаване на помощи са представителите на Пакистан – 35 000 души; Полша – 26 000; Сомалия – 22 000; Индия – 20 000 и т.н.
 

По думите му България е в края на класацията с едва 1000 души, получаващи помощи в Англия. Станишев определи този дебат в Англия, като "абсолютно измислен, играещ върху страховете на хората".

„Имах  среща с ръководството на  групата на социалистите и демократите и с нашите комисари. На нея бе обсъден референдумът в Швейцария, там спечелиха противниците на свободното движение на граждани и тяхното движение в Швейцария. Това е сериозно предизвикателство пред един сериозен принцип на ЕС, въпреки че Швейцария е извън него. Позицията на социалдемократическото семейство е против всякакво подлагане на съмнение на този фундаментален принцип на ЕС. Защото сега тази тема за свободното движение на емигрантите от изтока и в ЕС е водеща“, каза още Станишев.

По думите му социалистите и демократите категорично се противопоставят на идеята да се преразгледа този принцип. „Такава е и позицията на ЕК. Всеки, който предприема действия, ограничаващи този принцип, трябва да е наясно, че това ще има своята цена. Както виждате след референдума в Швейцария вече стои въпросът за преразглеждане на хоризонт 2020 и отношенията между Швейцария и ЕС за спиране на функциониране на програмата Еразмус“, посочи още президентът на ПЕС. Според него това може да нанесе щети на тази държава за над 90 млрд. евро от гледна точка сътрудничеството между ЕС и нея. „Това трябва да се знае от всеки, който се опитва да вземе от ЕС това, което му е изгодно, а това което не харесва - да не важи за него. Няма да стане така“, категоричен бе Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5000 |18.02.2014 Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му . 13| 4856 |18.02.2014 Exacta: 47% от българите искат предсрочни избори, 34% са против . 45| 5088 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов . 52| 8139 |13.02.2014 Мирно! 59% от българите искат връщане на казармата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads