Реклама / Ads
83| 5964 |25.05.2014 НОВИНИ

Станишев: Който е тръгнал да погребва БСП, за пореден път ще се излъже

.
Сергей Станишев
ГЕРБ са голямата сила вдясно, призна той. Това било проблем и за РБ. На БСП беше нанасен удар в гръб, той обслужи нашия политически опонент. Беше създаден алтернативен проект АБВ, който не получи доверие в достатъчна степен, но разколебаха много наши членове.
 

Няма да забравя срещите си с хората, разговорите с пенсионери и деца с увреждания, с младите хора, които нямат работа. На всички опитахме да кажем какво се случва в Европа и в България. Признателен съм на всички български граждани, които гласуваха по съвест. Избрателната активност е много ниска. Не прибързвайте да говорите от името на българските граждани. Които говорят, че изборите са срещу правителството, правят тежка грешка. Резултатите обаче са разочароващи за БСП.

Поздравявам ГЕРБ и партиите, които спечелиха достатъчно доверие, за да са в ЕП. Вярвам, че те ще работят за България и българските интереси, за това да не бъдем в периферията. Тепърва предстои да видим резултатите в ЕС като цяло, но най-голяма загуба ще претърпи ЕНП. Промяната, към която се стремеше ПЕС, не се състоя в мащаба, в който разчитахме. Има много тревожни тенденции. Крайните сили получават първо място и това е огромно предупреждение.

Партиите у нас, които водеха кампания като за национални избори, постигнаха по-голям резултат от тези, които водеха кампания за европейски.

Безпрецедентен натиск имаше върху нас, но това не подменя факта, че ГЕРБ са първа политическа сила, каквато бяха и на миналите избори.

Трябва да има много ясна перспектива за следващи действия, в тежки сектори, там, където хората очакват активна политика, каза той. Без цялостна политика България няма да се измъкне от днешното унизително положение, вечно ще сме на опашката и ще пълзим по корем. Демокрацията е управление на тези, които са активни. Всички избори имат своите последици. Ще си направим цялостен анализ, но този, който е тръгнал да погребва БСП, за пореден път ще се излъже. Много от тези, които са го правили, вече са в политическото небитие.

Подкрепата за Орешарски беше, за да освободим България от четиригодишното правителство, което доведе до толкова отчаяние, каза още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 134| 5027 |25.05.2014 Станишев: Гласувах за социална Европа и справедливост . 84| 5658 |22.05.2014 Станишев: Да не разпиляваме левия вот, това ще подари незаслужена победа на ГЕРБ . 93| 6988 |20.05.2014 Станишев: Трябва да бъде разрушен Картагенът на страха . 75| 5537 |19.05.2014 Станишев: Около 250 000 лв. от парите на депутати и евродепутати от КБ ще отиват за студенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads