Реклама / Ads
89| 7223 |15.07.2012 НОВИНИ

Станишев: Между ГЕРБ и БСП има 4% разлика

.
С. Станишев
Станишев предупреди ДАНС публично, че щяла да се разправя с БСП, ако службата тръгнела да проверява подписката за референдум за Белене вместо служба ГРАО. Борисов ще отговаря на четвъртата година за своето управление, постанови Станишев.
 

475 000 подписа на български граждани били събрани до снощи, обяви по НТВ лидерът на БСП Сергей Станишев. Нашата цел е за първи път в България да се проведе референдум за това дали да се развива българската ядрена енергетика. В момента не се агитирало "за" и "против" Белене, а затова въпросите за енергетиката да се решават чрез референдум.

Аз съм предупредил ДАНС публично, че ще се разправят с БСП, ако тръгнат да проверяват подписката вместо служба ГРАО, която трябва да провери ваалидността на подписите, каза Станишев. Важно било над 500 000 подписа да са валидни.

Г-н Борисов ще отговаря на четвъртата година за своето управление, с твърд тон съобщи Станишев. Борисов взел решение да се спре, необходим за българската енергетика проект. Той е изгоден, убеден е лидерът на БСП. Трябва да се знае, че за Белене пари от държавния бюджет не са давани, това е проектно финансиране на НЕК, продължи Станишев.

Това няма да е последният доклад за България, коментира той предстоящия доклад на ЕК. През 2009 г. ЕК направила 22 конкретни препоръки към България, питайте г-н Борисов колко е изпълнил. След 5-тата година не трябва да има подобни доклади, добави той. Когато една страна сама си вкарва голове, други, които имат проблеми, се възползват от това, смята Станишев. Сами си го правим, заключи той.

Защо съюзниците на Борисов като Меркел и Саркози поставят нови условия, попита Станишев. ПЕС пък била на мнението, че България и Румъния да бъдат приети в Шенген, след като сме изпълнили условията.

ВСС плавно и последователно се овладявал от ГЕРБ с методите на г-н Цветанов, констатира Станишев. Протестът на магистратите бил следствие от натрупани напрежения, а уволнението на съдия Тодорова преляло чашата на търпението. Цветанов и Борисов създавали модел на авторитарна демокрация, играели си на доброто и лошото ченге, но БСП продължавала битката срещу ГЕРБ.

Правителството емитира нов дълг, взема заем и го вкарва във фискалния резерв, разясни Станишев. Дълговете, взети от ГЕРБ, били 5 млрд.

Радвам се на всеки инфраструктурен проект, но доходите на хората падат, икономиката не върви. Кризата не е баба Яга, която ходи и сече, обясни лидерът на БСП и даде пример с Полша, която регистрирала растеж.

Според едно социологическо проучване между ГЕРБ и БСП имало 4% разлика, каза Станишев, според когото нов мандат на ГЕРБ щял да е окончателна катастрофа за страната. Трябвало широк граждански фронт срещу ГЕРБ на изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 8211 |11.07.2012 НЦИОМ: ГЕРБ, БСП, Кунева и ДПС-сигурни в следващото НС . 27| 6484 |09.07.2012 Бойко Борисов кастри младите "гербери" . 101| 6244 |04.07.2012 Соцдепутати нападнаха ГЕРБ за цената на тока, отвръщат им с „Безбожници” . 13| 5539 |03.07.2012 От ГЕРБ искали да узаконят гей-браковете със закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads