Реклама / Ads
67| 5335 |09.09.2013 НОВИНИ

Станишев: За мен е важно лидерството на БСП

.
Сергей Станишев
ДПС предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС; той е член на ръководството на партията, нормално е те да го предложат, разкри по БТВ лидерът на БСП Сергей Станишев. Отговорът на въпроса дали това означава, че лично Доган е лансирал Пеевски, беше: "Разбирайте го, както искате".
 

Пеевски обаче не е причината за масовите протести, смята БСП-лидерът, според когото това правителство е под натиск още от първия ден. ГЕРБ така и не разбра, че е опозиция. Действа сценарий за дестабилизацията на страната. През юни наистина имаше опасност правителството да падне, ако не беше предложен Пеевски, но сега ситуацията е съвсем различна, защото кабинетът показа, че може да работи.


Гражданското общество няма да се сниши отново. Най-голямата победа за тези 100 дни е, че хората вече не се страхуват да протестират, че не ви се обажда премиерът в студиото след предаване, обърна се към водещите Станишев. Обаждат се обаче активно ПР-и, опровергаха го Генка Шекерова и Константин Караджов, но Станишев заяви, че не можел да говори от тяхно име.

Станишев защити спорните назначения на правителството: Георги Христозов, назначен в НЕК, въпреки че е осъждан и няма достъп до информация, бил много голям специалист и автор на новия модел в енергетиката, довел до падане на цената на тока с 5%; за бившия кмет Петко Арнаудов, вече началник в горите, въпреки че е с дела срещу него в съда, Станишев каза - Щом са го избирали два пъти за кмет на Царево, значи явно има доверието на хората. 

Продължителността на живот на това правителство е изцяло в негови ръце. Ако то работи добре, животът му ще е дълъг, каза още Станишев. За АЕЦ "Белене" ще се прави нов анализ дали е икономически изгоден проект. Предишните управляващи подавали невярна информация на консултанта и затова докладът не може да се смята за обективен, смята още той. Срокът на техническата гаранция за оборудването например бил 40 години, а към консултанта била подадена информация за 20 г. Това съществено променя ситуацията. За новия анализ нямало нужда да се наема чужд консултант, можел да го направи БЕХ.

По темата за това дали ще приеме номинация за еврокомисар Станишев каза, че за него било по-важно лидерството на БСП, защото давало възможност да се прави политика. БСП е най-малко лидерската и клиентелистка партия, съобщи лидерът й.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 195| 6574 |07.09.2013 Станишев: Маските паднаха, ГЕРБ седи зад протестите . 58| 6321 |04.09.2013 Станишев: ГЕРБ инжектира отрова във всички институции . 221| 8261 |28.08.2013 Станишев: Ще настояваме за ръст на минималната работна заплата . 51| 6013 |16.08.2013 Станишев: Плевнелиев е последният мохикан, който иска да се запази бюджетът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads