Реклама / Ads
53| 6919 |27.10.2012 НОВИНИ

Станишев не можел да спасява България с ГЕРБ

.
Ако референдума беше днес аз бих отговорил с „Да” на въпроса, който беше приет от парламента. Проблемът с въпроса беше с подмяната му от ГЕРБ, заяви по Нова тв лидерът на БСП Сергей Станишев. Едно и също ли означава: „Иван иска да се ожени за Мария” и „Иван иска да се ожени”, попита той.
 

 

Проблемът не е само в площадката в Белене. За да се изгради нова ядрената електроцентрала трявбват понякога 15 години. Ако сега почне да се стри нова мощност в Козлодуй ще трябват поне 7 години. Лъжа е, че ние не сме искали да подпишем договор за строителството на АЕЦ „Белене”. Докато не се направи поне 75% от оборудването, не може да се каже крайна цена и това е в цял свят. Това го знае всеки, който разбира поне малко от такива проекти и е начело на държавата.

Никога, докато бях министър-председател, не е ставало дума за цена над 6 млрд. евро. Сега се появиха някакви си 22 млрд. лева. Те така могат да си измислят и 40 млрд. лева, че струва централата в Белене, заяви Сергей Станишев.

 

Според него постоянно се говори за бюджетно финансиране на проекта Белене - това е другата лъжа. Никъде не се строи без да се вземе заем, вземаше ги НЕК. Дълговете щяха да се изплатят, всички специалисти го казват. Факт е, потвърден от практиката в цял свят, че най-евтината електроенергия е атомната. Много е важно държавата да има водещо участие, защото тогава можеш да имаш социална политика. За последните 10 години електроенергия е нарастнала 6 пъти и една от причините за това е че  нямаме нови мощности. АЕЦ „Белене” щеше да реши този проблем.

 

Не мисля, че сезирането на Конституционния съд ще е правилна стъпка, защото хората и ние притиснахме управляващите до стената. Не искам първият национален референдум да се провали. Аз призовавам хората да излязат и да гласуват, но вината ако референдумът не постигне целите си, ще е заради променения въпрос от страна на ГЕРБ, обяви лидерът на БСП.

 

Смешно е накрая на мандата си управляващите да направят комисия за корупция срещу опозицията. Всеки знае къде е сега корупцията.  Поведението на ГЕРБ става все по-истерично, те докараха хората до просешка тояга, каза Станишев. Според него те постоянно се опитват да отвлекат вниманието от основните въпроси като безработицата и ниските доходи, как да се съживи икономиката.

 

Контрабандата достигна невероятни размери и това са данни на международни компании, които правят свои изследвания. А това не може да се направи без протекция от горе. Затова и ние казваме не може българите да си позволят още 4 години евтин политически пиар, рязане на лентички, да си позволим модел на управление, който е полицейски, антисоциален и антихуманен изобщо. Не може да се спасява България заедно с ГЕРБ. Докаго аз съм председател на БСП няма да се прави коалиция с ГЕРБ. С всеки друг може да правим коалиция след като чуем какво мислят по основните за нас въпроси – здравеопазване, образование, подпомагане на младите семейства. Не ми е детска мечта да съм министър-председател, целта е да се правят политики, каза в заключение Сергей Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5746 |26.10.2012 Станишев: Приносът на Франция за излизане от кризата е голям . 46| 8671 |21.10.2012 Станишев: Коалиция с ГЕРБ - изключено! . 38| 5409 |20.10.2012 Станишев: Срамота! Няма закон срещу беззаконието . 24| 8260 |13.10.2012 Александър Томов: Кабинетът "Станишев" фалира “Кремиковци” умишлено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads